NA24.no

Ny brillefin optikerkjede

Sist oppdatert:
Interoptik + Brilleland = Synoptik Norge.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Norges to ledende optikerkjeder, Brilleland og Interoptik, slår seg sammen under navnet Synoptik Norge AS.

NA24 - din næringslivsavis

Det ble kjent torsdag.

- Vi ser frem til at de to kjedene kan jobbe enda tettere og sammen skape historie i den norske optikerbransjen, sier administrerende direktør Håkon Fjeld-Hansen i det nye selskapet til NA24.

Synoptik Norge AS vil ha ansvar for å drive begge kjedene når administrasjonen for de to selskapene blir slått sammen i august/september i år. Brilleland og Interoptik vil fortsatt bestå som selvstendige selskaper med hver sin posisjon i markedet. Den felles administrasjonen vil bestå av ansatte som skal ivareta hver og ens kjede interesser.

Synergieffekter
- Vi har kommet frem til at det beste for begge selskapene er å etablere et nasjonalt selskap for administrasjonen for både Brilleland og Interoptik. Beslutningen er basert på et ønske om å styrke den norske driften, sier Fjeld-Hansen.

Han innehar i dag stillingen som administrerende direktør i Optikk Norge AS/Interoptik.

- En felles administrasjon gjør at vi kan utnytte og skape synergi mellom selskapene, samt utvikle oss videre basert på det beste fra begge organisasjonene. Dette skal gi Brilleland og Interoptik et sterkt fundament for videre vekst, fortsetter Fjeld-Hansen.

- Hvorfor ikke gå sammen under ett merkenavn?

- Det vil ikke selskapene være tjent med. Brilleland og Interoptik retter seg i stor grad mot to ulike markeder. Der Brilleland er prisaggressive, er Interoptik mer «high end»-rettet, sier Fjeld-Hansen.

Dansk støtte
Brilleland og Interoptik har til sammen om lag 1000 ansatte og en samlet omsetning på rundt 1,1 milliard kroner. Den felles organisasjonen med om lag 35 ansatte vil være lokalisert i Sandvika. Brilleland har til nå vært et datterselskap av Synoptik Danmark. Ledelsen i det danske selskapet støtter etableringen av en selvstendig og frittstående norsk organisasjon.

Det vil også bli ansatt nye ledere i de to kjedene. Ny leder for Brilleland blir Paul Cremers som kommer fra stillingen som forretningsutvikler i Pearle Europe BV. Ny kjedeleder i Interoptik er ikke besatt på nåværende tidspunkt. Inntil videre vil Håkon Fjeld-Hansen ivareta denne posisjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere