NA24.no

Ny børsjubel i natt

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Oppgangen i aksjemarkedene fortsetter.

De asiatiske markedene steg tirsdag for tredje dag på rad.

NA24 - din næringslivsavis

Dette ble drevet av oppgang i råvarepriser og fortsatt håp om at statlige redningspakker og finanspolitiske tiltak på global basis vil forhindre at markedene går inn i en langvarig nedgangskonjunktur.

- Myndighetene over hele verden forsterker innsatset på å stimulere økonomien på koordinert basis, noe jeg tror vil være effektivt, sier seniorstrateg Yoshihiro Ito ved Okasan Asset Management til Bloomberg News.

Den sammenveide regionindeksen MSCI stiger 0,8 prosent til 83,78 poeng.

Oppgangen kommer til tross for at den sterke optimismen fikk seg et skudd for baugen da det ble kjent at Japans økonomi i tredje kvartal falt mer enn tidligere beregnet. Myndighetene reviderte veksten i tredje kvartal til å være negativ med 1,8 prosent, mot tidligere beregninger på 0,4 prosent. Det skjedde etter at eksporten var mindre enn ventet. Allikevel endte Nikkei 225 endte opp 0,8 prosent til 8,395.87 poeng.

I Australia steg energikjempen BHP Billiton, mens kinesiske China Cosco Holdings, verdens største operator av jernmalm og og kull steg 12 prosent på Hongkong-børsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere