NA24.no

Ny børsnedtur i Asia

Sist oppdatert:
Børsene i Asia faller til det laveste nivået på fem uker. Råvarene tynger.

Råvarenedgangen sender de asiatiske aksjemarkedene videre ned tirsdag morgen. Det var gruveselskapene BHP Billiton og Nippon Mining Holdings. Det er bekymringen for at kobberprisene og oljeprisen vil fortsette nedturen etter hvert som etterspørselen i Kina og USA kjøles ned.

NA24 - din næringslivsavis

- Utsiktene for den globale veksten ser fortsatt ikke bra ut for råvareetterspørselen, sier forvalter Angus Gluskie til Bloomberg News. Forvalteren mener også at de ressursaksjene må falle langt mer før han blir interessert i å investere i de igjen.

Tirsdag morgen var den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International ned 0,4 prosent til 125,80 poeng og er dermed på vei til den laveste noteringen siden 7. august.

I Japan var Nikkei-indeksen ned 0,39 prosent til 15.732,15 poeng. Den brede Topix-indeksen var ned 0,2 prosent til 1.593,4 poeng.

Selv om de råvareavhengige aksjene faller, har eksportaksjene blitt løftet. Dollaren er fortsatt sterk og det er godt nytt for selskapene som baserer seg på eksport til USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere