NA24.no

Ny børsrekord

Sist oppdatert:
Oslo Børs er i rekordhumør igjen. I dag ble det ny toppnotering.

Oljeprisen holder seg ved lunsjtider under 71 dollar fatet, men Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,62 prosent til 424,44 poeng.

Oslo Børs har satt ny toppnotering og lar seg ikke stoppe av fallende oljepris.

Statoil er det mest omsatte selskapet og er ned 0,24 prosent til 208 kroner. Norsk Hydro er ved lunsjtider ned 0,51 prosent til 972 kroner.

Jemen-oppdatering
DNO stiger 1,19 prosent etter at selskapet melder om en ny vellykket test under letearbeidene på Godah-feltet. Feltet ligger i samme område som DNO's viktige Tasour-felt i Jemen.

Nå forbredere DNO og lisensen boring av nye lete- og avgrensningsbrønner på Godah med tanke på oppkobling mot produksjonssenteret på Tasour med en 23 kilometer lang rørledning.

- Godah-oljefunnet vil øke produksjon og reserver innen blokk 32, skriver DNO i en pressemelding.

Sterke tungvektere
Telenor klatrer nye 2,22 prosent etter at de steg nesten 10 prosent på knalltall i går.

I dag er det Orkla sin tur til å slå analytikerne. Industrikonglomeratet leverte langt over forventningene i markedet og stiger 3,15 prosent.

Pan Fish er også i skuddet etter at de har fått myndighetenes godkjennelse på å sitte med 25 prosent av konsesjonene for lakseoppdrett. Aksjen stiger 3,34 prosent.

Riggbråk og vinnerne
Siem Offshore topper listen over vinnerne så langt denne dagen med en oppgang på 6,85 prosent. Selskapet leverte sterke første kvartalstall i går flere meglerhus hever kursmålet i aksjen. Pareto er optimistiske på vegne av selskapet og hever kursen til 6,1 kroner, mens Fondsfinans hever kursmålet til 7 kroner.

Petrojack stiger 5 prosent til 25,20 kroner etter at det har kommet signaler om at det forestående salget av riggene kan bli omstøtt.

Den mektig Berge Gerdt Larsen har gjennom selskapet Independent Oil Tools varslet at de kommer til å gå i mot salget av tre oppjekkbare rigger til Awilco Offshore og Sinvest.

Sinvest og Awilco Offshore eier rundt 20 prosent i Petrojack og har allerede inngått en avtale om å kjøpe selskapets tre rigger for 600 millioner dollar. Independent Oil Tools kontrollerer direkte 34,4 prosent av Petrojack.

Positiv guiding
Altinex melder at de kommer til å få driftsinntekter på 120 millioner kroner i første kvartal mot driftsinntekter på rundt 13 millioner kroner i samme periode året før. Aksjen stiger 4,44 prosent.

Aksjekursen i bombrikkeselskapet Q-Free begynte å gå da det ble kjent at de har inngått to kontrakter i Frankrike. Aksjen er like etter lunsj opp 3,18 prosent.

Følger ikke med
Domstein er den største taperen så langt denne dagen. Selskapet hadde en svakere bunnlinje i årets tre første måneder og faller 9,25 prosent på Oslo Børs.

Birdstep la i går frem tall og kunne vise til et nytt underskudd og markedet svarer med å sende aksjen ned 7,81 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere