NA24.no

Ny bunn for gasskipene

Sist oppdatert:
Problemene fortsetter for de største gasskipene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ratene for blant annet BW Gas sine stor gasskip har nådd en ny bunn denne uken.

Dermed fortsetter høsten og forvinterens problemer i markedet for de største skipene som frakter petroleumsgasser, LPG. De såkalte VLGC'ene (Very Large Gas Carriers) måtte se ratene falle fra 1 millioner dollar per måned i forrige til 645.000 dollar per måned. Det er ny bunn for moderne VLGC'er på 82.000 kubikkmeter.

NA24 - din næringslivsavis

For de eldre VLGC'ene på typisk 75.000 kubikkmeter var utviklingen tilsvarende og ratene falt fra 790.000 dollar per måned for en uke siden til 465.000 dollar per måned denne uken, ifølge skipsmeglerhuset Fearnleys ukentlige rapport.

Dette er nye bunnivåer for VLGC-segmentet i år. Bergesen Worldwide Gas meldt tidligere denne uken at de har lagt fire av sine eldste VLGC'er i semiopplag på grunn av det svake markedet.

Ifølge Fearnleys er det ikke ventet at BW Gas' beslutning vil ha noen større virkning på markedet, hovedproblemet er nemlig mangel på LPG å skipe. Selv om det kun er en liten håndfull VLGC'er ledige for lasting i desember, tror Fearnleys at situasjonen kan bli at de ikke får last i det hele tatt.

I de øvrige gasskipmarkedene er markedene stort sette uendret, bortsett fra en viss oppgang for de minste gasskipene på mellom 6.500 og 3.200 kubikkmeter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere