NA24.no

Ny bunn for SeaBird

Tredje kvartal ble tungt for seismikkselskapet som vurderer å hente mer kapital.

Seismikkselskapet SeaBird Exploration Group gikk på en ny smell som følge av lave utnyttelse av selskapets flåte av seismikkfartøyer i tredje kvartal. Det ble det hittil svakeste kvartalet i 2009.

Rapporten for kvartalet viser et underskudd for perioden på hele 24,7 millioner dollar, mot et overskudd i samme periode i fjor på 17,5 millioner dollar. Mye av forklaringen ligger i at selskapet kun fikk utnyttet 55 prosent av tilgjengelig flåtekapasitet gjennom kvartalet, mot 80 prosent i samme periode i 2008.

Det medførte sammen med prispress i bransjen at driftsinntektene falt fra 56,5 millioner dollar i tredje kvartal i fjor til kun 28,9 millioner dollar i årets sensommerkvartal. Driftsresultatet for tredje kvartal endte på minus 11,9 millioner dollar, mot pluss 9,2 millioner i fjor.

SeaBird melder om en økning i aktiviteten i oktober etter å ha blitt tildelt flere nye 2D-kontrakter. Dette medførte at alle fartøyer var på kontrakt i den første måneden av fjerde kvartal utenom Osprey Explorer som ble tatt ut av opplag i midten av måneden.

SeaBird hadde ved utgangen av tredje kvartal en likviditetsbeholdning på 7,6 millioner dollar, mot 10,6 millioner dollar ved inngangen til kvartalet. Selskapet refinansierte deler av sin gjeld i kvartalet, og klart å holde seg innenfor alle lånebetingelser i løpet av perioden tross det svake resultatet.

Selskapet forventer at bedre inntjening i fjerde kvartal og i 2010 vil forbedre situasjonen, men vurderer likevel ulike tiltak for å forbedre likviditetssituasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere