NA24.no

Ny datatabbe fra flygigant

Personlig informasjon fra 382.000 personer er stjålet.

Det er ikke hyggelig å være ansatt i flygiganten Boeing for tiden. For tredje gang på 13 måneder har en datamaskin fylt med personlig informasjon om ansatte blitt stjålet fra selskapet.

Svært sensitiv informasjon
Boeing bekreftet i går at en bærbar datamaskin med personnummer, navn, adresser, telefonnummer og fødselsdatoer til 382.000 ansatte og tidligere ansatte har blitt frastjålet selskapet. På enkelte skal det også være oppgitt lønnsnivå.

Maskinen ble stjålet tidligere denne måneden etter at en ansatt hadde latt maskinen stå uten tilsyn. Selskapet vil ikke ut med hvor dette skjedde.

Trenger nye rutiner
- Det er veldig bekymringsfullt for oss når slike ting skjer, og det er enkelte ting som kan gjøres med en gang ¿ men vi må innse at vi må gjøre mer enn det, sier talsmann Tim Neal til AP.

Ifølge Neal skal maskinen ha vært avskrudd og passordbeskyttet. Om den var kryptert sier han ikke noe om.

To ganger tidligere
I november i fjor ble en laptop frastjålet selskapet med informasjon om rundt 160.000 ansatte, og i april ble en annen laptop med informasjon om 3.600 ansatte stjålet.

Neal vil ikke si noe om personene involvert i disse sakene har fått noen straff, men selskapets retningslinjer skal ha blitt brutt alle gangene.

Ved tidligere anledninger skal det ifølge Boeing ikke være ting som tyder på at informasjonen er misbrukt.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere