Ny dop-razzia mot Østerrike

Foto: (Scanpix)

Italiensk politi har gjennomført et nytt raid mot den østerrikske OL-troppen.

21.02.06 11:44

Italienske etterforskere gjennomførte sent mandag kveld et nytt dopingraid mot den østerrikske OL-troppen. Mandag siktet de seg inn mot den østerrikske langrennsbasen i Pragelato.

- Fant ingenting
- Vi gjennomsøkte huset hvor Walter Mayer skal ha oppholdt seg sammen med det østerrikske laget, men fant ingenting, sier en kilde til Reuters.

Ifølge den østerrikske skitreneren Otto Jung skal raidet ha blitt gjennomført ved 19-tiden mandag kveld. Razziaen skal ha pågått i 2-3 timer. Jung er Martin Stockingers trener.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Barbara Gindl

- Det de gjør mot oss, er en skandale, sier den østerrikske sjefen, Markus Gandler, til det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Den norske langrennsleiren er ikke spesielt interessert i å kommentere razziaen.

- Vi ble varslet i forkant av OL om at dette kunne skje, og nå har det altså skjedd med Østerrike. Mer har jeg egentlig ikke lyst til å si om dette, sier langrennssjef Bjørnar Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Beordret til blodtester
Lørdag kveld gjennomførte italiensk politi det første raidet mot den østerrikske OL-troppen. Da var målet basen hvor både skiskyttere og langrennsløpere oppholdt seg. Ti utøvere ble da beordret til blodtesting.

Da rømte også skiskytterne Wolfgang Rottmann og Wolfgang Perner. Det fikk spekulasjonene til å gå høyt. Nå har de uttalt seg.

- Jeg ble sjokkert. Jeg trodde ikke at det var mulig. Det hadde kanskje vært bedre om jeg hadde blitt - jeg har nemlig ingenting å skjule. Men det var å utrolig ydmykende at jeg ikke orket å bli i landet mer. Det er ikke jeg som er kriminell. Det er det italiensk politi som er, sier Rottmann ifølge NRK.

Test-resultatene fra lørdagens blodtester er fortsatt ikke kjent, men FIS-sjef Bengt Saltin tror tester og funn så langt i OL vil ende i en dopingdom.

Les også:Kommentar: Hva er galt med østerrikerne?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.