NA24.no

Ny Dow-rekord

Sist oppdatert:
USA-børsene fortsetter høsten meget sterke utvikling, med en ny rekord for Dow Jones.

HOUSTON (NA24): Det har vært glade uker på USA-børsene i høst. Siden juli har det nesten bare gått oppover, og for Dow Jones-indeksen har rekordene stått i kø. Onsdag steg indeksen til en ny rekord, på 12.251,71 poeng.

Dagens viktigste næringslivsnyhet kom i flybransjen, hvor US Airways annonserte et bud på 8 milliarder dollar for konkurrenten Delta.

Uvanlig nok steg den potensielle kjøperen hele 17 prosent, mens målet bare steg 3 prosent. Grunnen er at Delta er under det amerikanske regelverket for konkursbeskyttelse, og det meste tyder på at prosessen ender med at aksjene blir verdiløse - bud eller ikke bud.

Generelt steg flysektoren kraftig. Denne delindeksen endte opp mer enn 5 prosent, ettersom mange spekulerer i flere oppkjøpsforsøk for å konsolidere den amerikanske flybransjen, som i årevis har slitt med elendig økonomi.

En uventet sterk bedriftsindeks fra New York-området bidrog også positivt for det generelle markedet.

Ukentlige oljelagertall i USA viste overraskende store råoljelagre, men dette ble mer enn motviket av overraskende lave tall for bensin og destillater, og dette trakk opp olje- og oljeserviceaksjer.

Dagens nøkkeltal

Dow Jones +0,28% til 12.251,71

Nasdaq +0,50% til 2.442,75

S&P 500 +0,24% til 1.396,57

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere