NA24.no

Ny Entra-sjef får to ganger Stoltenberg-lønn

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)
Sist oppdatert:
Styret i Entra Eiendom har enstemmig vedtatt å ansette Klaus-Anders Nysteen som ny administrerende direktør i selskapet.

Klaus-Anders Nysteen ansatt som administrerende direktør i Entra Eiendom AS. Nysteen tiltrer i månedsskiftet januar/februar 2013, skriver Entra i en pressemelding.

Nysteen er 46 år og er utdannet fra Norges Handelshøyskole, Sjøkrigsskolen og AFF/Solstrand. Han har lang erfaring fra ulike lederposisjoner både i offentlig og privat virksomhet og kommer nå fra stillingen som CFO i Statoil Fuel & Retail ASA der han ledet arbeidet med børsnotering av selskapet som ble notert på Oslo Børs høsten 2010.

Nysteen var administrerende direktør i Storebrand Bank ASA i perioden 2006-2010. Han var CFO i Posten Norge i 2001-2006 og fungerte også som CEO i en periode. Før det var han CFO i Hydro Seafood AS.

Nysteen har god innsikt i og kunnskap om eiendomsmarkedet, både fra tiden i Posten Norge og i Statoil Fuel & Retail ASA der han har hatt ansvaret for selskapenes eiendomsstrategi med blant annet gjennomføring av betydelige eiendomstransaksjoner. Som administrerende direktør i Storebrand Bank ASA har han også betydelig erfaring fra finansiering av næringseiendom.

- Det var mange gode kandidater til stillingen og vi er svært godt fornøyd med at Klaus-Anders Nysteen har takket ja til stillingen som administrerende direktør i Entra Eiendom AS, sier styreleder Siri Hatlen i meldingen.

- Styret har vektlagt hans samlede kompetanse og tunge ledererfaring fra både privat, børsnotert virksomhet, offentlig virksomhet, eiendom og bank. Vi er trygge på at Nysteen vil bli en god og dynamisk leder for Entra Eiendom AS i den viktige perioden som selskapet nå går inn i med mulig privatisering, sier Hatlen. Hun legger til at styret ser det som positivt at han kan tiltre allerede i slutten av januar.

Nysteen får en fastlønn på 2.85 mill NOK/år og ingen bonusordning. Pensjonsavtale med innskuddspensjon i hen hold til statens retningslinjer for lederlønn. Styret er av den oppfatning at de samlede vilkår er ihht statens retningslinjer for lederlønn.

Konstituert administrerende direktør Anne Harris fortsetter i selskapet som CFO og blir stedfortreder for administrerende direktør når Nysteen tiltrer.

- Harris har bidratt til ro i og rundt Entra etter en turbulent periode for selskapet de siste månedene, og styret verdsetter hennes store innsats i denne perioden, sier styreleder Hatlen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere