Ny finanstilsynsdirektør

Foto: CF-Wesenberg

Morten Baltzersen tiltrer stillingen i Finanstilsynet i dag.

Morten Baltzersen (50) er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo og har lang erfaring fra Finansdepartementet, der han har arbeidet på ulike områder. Fra 2002 har han vært ekspedisjonssjef i departementets finansavdeling. Han har også arbeidet i Norges Bank og ved Norges delegasjon til EU.

Baltzersen er utnevnt til finanstilsynsdirektørstillingen i et åremål på seks år.

- Jeg ser fram til å lede en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag og dyktige medarbeidere, sier Baltzersen i en melding

Han viser til at Finanstilsynet skal bidra til finansiell stabilitet og velfungerende finansmarkeder, som er avgjørende for en velfungerende samfunnsøkonomi og viktig for den enkelte bruker av finansnæringens tjenester.

- Finanstilsynet har krevende oppgaver, blant annet som følge av at det norske finansmarkedet påvirkes av internasjonale finansmarkeder, avslutter Morten Baltzersen i meldingen.

Han understreker at en sterk norsk økonomi, med gode statsfinanser og en solid finansnæring, gir oss et godt utgangspunkt for å møte utfordringene som den internasjonale finansuroen fører med seg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.