NA24.no

Ny finanstilsynsdirektør

Foto: CF-Wesenberg
Morten Baltzersen tiltrer stillingen i Finanstilsynet i dag.

Morten Baltzersen (50) er utdannet samfunnsøkonom fra Universitetet i Oslo og har lang erfaring fra Finansdepartementet, der han har arbeidet på ulike områder. Fra 2002 har han vært ekspedisjonssjef i departementets finansavdeling. Han har også arbeidet i Norges Bank og ved Norges delegasjon til EU.

Baltzersen er utnevnt til finanstilsynsdirektørstillingen i et åremål på seks år.

- Jeg ser fram til å lede en virksomhet med et viktig samfunnsoppdrag og dyktige medarbeidere, sier Baltzersen i en melding

Han viser til at Finanstilsynet skal bidra til finansiell stabilitet og velfungerende finansmarkeder, som er avgjørende for en velfungerende samfunnsøkonomi og viktig for den enkelte bruker av finansnæringens tjenester.

- Finanstilsynet har krevende oppgaver, blant annet som følge av at det norske finansmarkedet påvirkes av internasjonale finansmarkeder, avslutter Morten Baltzersen i meldingen.

Han understreker at en sterk norsk økonomi, med gode statsfinanser og en solid finansnæring, gir oss et godt utgangspunkt for å møte utfordringene som den internasjonale finansuroen fører med seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere