*Nettavisen* Økonomi.

Ny forsinkelse for Noreco

Dårlig vær sørger for at det tar lengre tid å starte opp nedstengt produksjon.

Noreco og de øvrige partnerne på feltene rundt Siri-området i Danmark feltet venter nå at produksjonen vil starte opp igjen i januar. Det er dog avhengig av gode værforhold.

Produksjonen fra feltene Siri, Nini og Cecilie har vært stengt siden 31. august 2009 på grunn av sprekkdannelser på en tank på Siri-plattformen. Bortfallet av produksjonen vil påvirke Norecos produksjon i 2009 negativt. Selskapet opplyser at de ikke venter at nedstengningen vil ha negativ innvirkning på reservene til feltene eller reservoarene.

- Operatøren DONG Energy er nå i ferd med og å installere midlertidig løsning i form av en metallramme for å stabilisere tanken og gjenoppta produksjon inntil en permanent løsning er på plass. Installasjonen har kommet langt, men dårlige værforhold i Nordsjøen har ført til at arbeidet har blitt forsinket. Operatøren DONG Energy og Noreco forventer å gjenoppta produksjonen fra feltene i Siri-området i januar 2010 avhengig av gode værforhold, skriver selskapet.

Kort tid etter at Siri-plattformen er tilbake i produksjon, vil Nini Øst være klar til å starte produksjon. Feltet er nå ferdig utbygd med tre nye brønner. etter at

- Dette vil øke den samlede produksjonen fra området betydelig. Nini Øst er utbygget som en satellitt til Siri-feltet med en ny ubemannet plattform cirka 40 kilometer fra Siri, skriver Noreco.

Nå kan det også vanke forsikringsutbetalinger. Oljeselskapets forsikringsordninger vil dekke bortfall av produksjonstap etter 60 dager.

- Gitt at det er funnet å være dekning under forsikringen, så vil Noreco for enhver periode som resulterer i produksjonstap i mer enn 60 dager motta en forsikringsutbetaling på 50 dollar per fat råolje som ikke ble produsert. Videre vil også kostnader forbundet med tiltak for å begrense skadeomfanget av produksjonstapet, slik som midlertidige/foreløpige tiltak for å gjenoppta produksjonen være dekket av forsikringen. Forsikringskravet er under gjennomgåelse av takstmann. Selv om Noreco mener at det er dekning i forsikringen, er det på det nåværende tidspunkt for tidlig å trekke noen endelig konklusjoner før undersøkelsene om årsaken til skaden har blitt ferdigstilt, skriver Noreco.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag