NA24.no

Ny giv på Varg-feltet

(Det norske oljeselskap)
Sist oppdatert:
Varg-feltet har fått et kraftig løft i produksjonen etter brønnsuksess.

Det går frem av en oppdatering fra Det norske oljeselskap ASA torsdag. Oljeselskapet har en eierandel på 5 prosent i feltet som produseres med FPSO’en Petrojarl Varg.

Det er meget gode resultater fra den nye produksjonsbrønn A-10A på Varg feltet, som er årsaken til produksjonsløftet. Det er oljeselskapet Talisman Energy som er operatør for feltet.

- Brønnen har hevet totalproduksjonen fra rundt 11 600 fat i tredje kvartal, til over 26 000 fat per dag, melder Det norske.

Produksjonen fra Varg forventes å stabilisere seg på rundt 18 000 fat per dag i snitt i 2010, hvorav 900 fat per dag til Det norske.

Brønn A-10A påviste en hydrokarbonkolonne på rundt 150 meter, noe som ifølge Det norske er betydelig mer enn nærmeste brønn.

- Dette gir også grunn til optimisme med hensyn til potensialet i det sørøstlige segmentet av Varg-feltet, kalt Storeulv, som potensielt kan inneholde betydelige tilleggsreserver. Dette segmentet vil sannsynligvis bli utforsket med en eller to nye produksjonsbrønner i første kvartal 2010, skriver Det norske-

Varg-feltet ble av de opprinnelige eierne planlagt nedstengt i 2002.

- Ledelsen i Det norske så derimot muligheter for å få mer ut av feltet, en drift som nå videreføres av Talisman. Dette har i ettertid vist seg å være svært lønnsomt - både for selskapene og samfunnet. Varg feltet fremstår derfor idag som et stjerneeksempel på hvorfor mangfold og konkurranse er viktig for å maksimere verdiskapningen på norsk sokkel, sier adm. direktør Erik Haugane i Det norske i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere