Da Tun kom til Norge som flyktning, fikk han en ny begynnelse og da han møtte Tin førte forelskelsen dem til ekteskap. Endelig kunne de gi sine kommende barn det livet de selv ikke hadde blitt født inn i. Det begynte så bra, men finanskrisens utstrekninger var begynnelsen på deres egen krise.

Nå sitter ekteparet igjen med det som er ny rekord i «Luksusfellen»: De har nesten 6.9 millioner kroner i gjeld og det største problemet ligger i inkassogjelden på 1.8 millioner kroner.

- Dette er det største beløpet jeg har jobbet med i Luksusfellens historie, konstanterer eksperten Hallgeir Kvadsheim.

Med den store gjelden følger også krav fra kreditorer. Ekteparet har 40 krav og fire begjæringer om tvangssalg på sine skuldre.

Etter avslag på to søknader om gjeldsordning og mislykka forhandlinger med kreditorer, var det få steder for han igjen å gå.

- Jeg følte at å søke om hjelp fra «Luksusfellen» var den eneste muligheten til å få tilbake kontrollen over økonomien, forklarer han til Nettavisen.

Om ekspertene klarer å finne en løsning for Tin og Tun kan du se i kveldens episode av «Luksusfellen» klokken 20.30 på TV3.

Tungt å stå frem med problemene

- Det har vært veldig tøft for hele familien, men verst for fruen som også hadde mistet jobben, sier Tun om sin kone.

Kona har høy utdanning og mye arbeidserfaring, men ingen tar henne inn til intervju. Å stå arbeidsledig over lengre tid har vært en ekstrem påkjenning for Tin. Likevel har ekteparet holdt alle problemene for seg selv.

- Å stå frem på TV og fortelle om våre utfordringer til hele Norge, er Tuns svar på hva som var tyngst med deltakelsen i programmet.

Du kan se hvor krevende det var for Tin å stå frem om problemene i klippet under:

For raske beslutninger

Da finanskrisen herjet, investerte paret i en butikk for å kunne ha noe å leve av. Tun tok noen raske beslutninger og satset uten å ha gjennomført en markedsanalyse. Det skulle han ikke ha gjort, for butikken ble ikke så lønnsom som han hadde forventet.

For å betale for innkommende varer brukte han kredittkort. Tun hadde opprettet butikken som enkeltmannsforetak og butikkens gjeld ble hans personlige gjeld da den til slutt ble slått konkurs.

På fire år har konkursgjelden vokst fra 1.2 til 1.8 millioner kroner. Det til tross for at ekteparet lever sparsommelig, tjener penger på tre utleieleiligheter og er flinke til å sette av penger til å nedbetale gjelden.

Uten tiltak vil gjelden bare fortsette sin massive vekst. Arbeidsledige Tin er nødt til å få jobb og kanskje må de selge alt av store verdier for å kunne starte på nytt.

Få svar på hvordan ekspertene mener de må gå frem for å ha noen som helst mulighet til å få kontroll i kveld klokken 20.30 på TV3.