NA24.no

Ny Hawaii-åpning for Tomra

Sist oppdatert:
Delstatspolitikerne gjør øygruppen mer interessant for panteselskapet Tomra.

Tomra har allerede en dominerende posisjon på den eksotiske øygruppen i Stillehavet, men omfanget av virksomheten er beskjeden. Dette kan imidlertid nå bli endret i løpet av kort tid, viser politiske signaler fra Hawaii.

NA24 - din næringslivsavis

Senatet på Hawaii vedtok nemlig sist uke forslaget til en ny pantelov som vil gi en klar økning antallet steder som blir pliktige til å ta imot tomgods med pant.

Det første loven som ble vedtatt for et par år siden påla nemlig ikke butikkene å ta i mot tomgodset, derimot ble dette lagt til såkalte resirkuleringssentre. Disse har imidlertid vært få og ligget utenfor allfarvei. Dermed har returandelen blitt lav.

Pålegges panteautomater
Nå skal imidlertid politikerne på Hawaii løseproblemet. I den nye loven som nå har passert delstatssenatet vil de store kjedebutikkene bli pålagt å ta imot pantegods, noe som kan åpne opp for nye salg av Tomras panteautomater.

Det er foreslått at butikker med areal større enn 75.000 kvadratfot, eksempelvis Wal-Mart og Sam’s Club, må ha egne pantesentre.

Den nye loven skal gjennom representantenes hus på Hawaii før den er endelig behandlet. Ifølge lokalavisen Hawaii Reporter er loven en god kandidat til å passere gjennom behandlingen i Huset.

Diskuter Tomra og andre aksjer på NA24 Stockpro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere