NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%
(Scanpix)

Ny historisk oljepris

Sist oppdatert:
Aldri tidligere har oljen kostet så mye som nå.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

På råvarebørsen i New York stiger både olje- og bensinprisen til nye historiske topprekorder på rekordsvak dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Landene som utgjør den mektige koalisjonen G-7 hadde et møte i helgen der de kom frem til at de skulle overvåke valutamarkedene nøye. Det fikk først dollaren til å styrke seg mot euroen, men etter hvert har den igjen blitt svekket kontra Europas relativt ferske betalingsmiddel.

Presser prisen
Svak dollar senker kostnaden kunder med andre valutaer, som euro, må betale for å få tak i oljen.

Den siste tiden har uroen i aksjemarkedet også fått mange investorer til å flytte spekulasjonene sine over i andre markeder som råvarer, noe som har medført rekordhøye nivåer for flere av disse.

I tillegg er det ventet at den ukentlige oljelagerrapporten fra det amerikanske energidepartementet, som kommer onsdag, vil vise et fall i bensinlagrene.

Ekstrem økning
På Nymex koster et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i mai, 111,76 dollar fatet, som er ny sluttrekord. Dette er en oppgang på 1,5 prosent og i løpet av sesjonen ble oljen notert til 111,99 dollar, som er den nest høyeste prisen noensinne. Prisene er nå hele 76 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Siden 18. september har oljeprisen steget med hele 37 prosent samtidig som dollaren har svekket seg med 12 prosent mot euroen, ifølge Bloomberg. Dette var datoen da den amerikanske sentralbanken begynte å kutte USAs rentenivå.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere