NA24.no

Ny hovedsponsor til sjakkforbundet

(Yes Games)
Spillselskap har blitt enige med Norges Sjakkforbund om en sponsoravtale for 2010 og 2011.

Den norske eliteserien i sjakk heter nå «Chess Attack-Serien».

Yes Games er selskapet bak det nye sjakkspillet Chess Attack, en variant der antallet brikker og størrelsen på brettet er redusert. Spillet er ute i en test-versjon på iPhone, og Funcom jobber i disse dager med å ferdigstille en Facebook-versjon av spillet.

- Chess Attack er Yes Games’ første spill, og har vist seg å være svært effektivt som et redskap for innføring i sjakk, eller som et springbrett tilbake til sjakk for dem som ikke har spilt på en stund. Avtalen med Norges Sjakkforbund og eliteserien i sjakk er viktig for selskapet, all den tid vi før jul skal lansere Chess Attack både på iPhone, iPad og Facebook, sier Daglig Leder i Yes Games, Werner Kling.

Yes Games har også med seg det anerkjente britiske reklamebyrået Bartle Bogle Hegarty på eiersiden, og har nylig laget en reklamefilm som skal spres viralt når den nye iPhone versjonen og Facebook spillet er klart til lansering.

- Norge og verden skal få se en lansering uten sidestykke, og sjakk kommer aldri til å bli det samme etterpå, forteller Kling entusiastisk.

- Avtalen med Yes Games og Chess Attack er en del av Norges Sjakkforbunds satsing for å tiltrekke seg oppmerksomhet fra nye og unge sjakkspillere. Vi er naturligvis meget stolte over at Chess Attack går inn som hovedsponsor av Eliteserien. Jeg har selv spilt en rekke partier med Chess Attack på iPhone og har stor tro på spillet som introduksjon til sjakkens verden, sier presidenten i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson.

Chess Attack-serien består av ti lag med 20 spillere. Seks spiller hver runde. Oslo Schakselskap er regjerende mester.

- Dette var en enestående mulighet for Yes Games som elsker sjakk, forteller Kling. Og fortsetter:- Vi må ikke glemme at Norges Sjakkforbund har fått frem verdensstjerner som Magnus Carlsen og Jon Ludvig Hammer.

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere