NA24.no

Ny kartellsmell for Stolt

Sist oppdatert:
Den pågående kartellsaken i USA fortsetter å prege resultatutviklingen til kjemikalietankrederiet Stolt-Nielsen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Kostnadene tilknyttet kartellsaken som pågår i det amerikanske rettssystemet ser ut til å ha vært større enn analytikerne fryktet i andre kvartal. Dette gjør at kjemikalietankkonsernets resultater for andre kvartal ble svakere enn forventet, tross fortsatt positiv utvikling i den underliggende driften.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi er fornøyd med å rapportere et nytt kvartal hvor alle divisjoner leverer god underliggende driftsutvikling. (...) Dette ble imidlertid trukket ned av økte kostnader relatert til den pågående rettsprosessen, sier konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen i en kommentar.

Preget av kartellsaken
Stolt-Nielsen har lagt frem et nettoverskudd på 34,8 millioner dollar for kvartalet som ble avsluttet 31. mai. Selskapet har avvikende regnskapsår. Analytikerne hadde ifølge tall fra TDN Finans ventet pluss 46 millioner dollar etter skatt.

Driftsresultatet endte på 44,8 millioner dollar i andre kvartal, mot ventet 58 millioner dollar. Driftsinntektene lå derimot over analytikernes forventninger, og endte på 437,6 millioner dollar, mot ventet 414 millioner.

Selskapet peker på økte avsetninger til mulige erstatninger og rabatter, samt økte juridiske kostnader i forbindelse med kartellsaken som forklaring på resultatsvikten.

For kjemikalitankskipsdivisjonene Stolt Parcel Tankers ble regnskapene tynget av 18,9 millioner dollar i kvartalet tilknyttet den pågående prosessen, sammenlignet med 8,6 millioner dollar i foregående kvartal.

God inntjening i driften
Justert for de økte saksomkostningene ville kjemikalietankskipene faktisk viste en svak økning i driftsbidraget.

Stolt-Nielsen mener utsiktene for dette markedet fortsetter å være positivt på kort sikt, men ser utfordringer på linje med resten av shippingbransjen innen kostnadspress og bemanning.

Slutten av august
Når det gjelder neste steg i den pågående kartellsaken med det amerikanske justisdepartementet så venter neste runde i august.

Stolt-Nielsen har fått berammet en etterhøring 27. august etter at bevisføring nå er avsluttet. Etter denne høringen er det ventet at det kommer en avgjørelse.

Den videre prosessen deretter er ifølge Stolt-Nielsen vanskelig å forutsi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere