NA24.no

Ny Kashagan-kontrakt for Aker Solutions

Mottatt intensjonsavtale på feltet utenfor Kasakhstan.

Aker Solutions opplyser at samarbeidet med WorleyParsons og CB&I har gitt resultater. Partnerne har mottatt en intensjonsavtale på å utvikle feltet Kashagan utenfor Kasakhstan.

NA24 - din næringslivsavis

Intensjonsavtalen stammer fra et konsortium bestående av olje- og gasselskapene Agip KCO, Eni, Shell, ExxonMobil, Total, ConocoPhillips, KazMunayGas og Inpex.

Oppdraget gjelder andre fase av utbyggingen av feltet, omfatter fasiliteter og rørledninger både onshore og offshore, men det er også avtalt opsjoner for etterarbeid knyttet til andre fase.

Intensjonsavtalen varer frem til 31. desember 2008 og har en maksimal verdi på 31 millioner dollar.

- Vi er veldig fornøyd med denne viktige milepælen for utviklingen av Kashagan-feltet. Den bekrefter også at vi er veldig godt posisjonert for en aktiv rolle for denne feltutviklingen. Kashagan-feltet er i kjernen for vår strategi for vår internasjonale feltutviklingsvirksomhet. Intensjonsavtalen demonstrerer våre konkurransemessige styrker innen offshoreteknologi i miljømessige sensitive områder og tøffe klimatiske forhold, så vel som våre internasjonale kontrakter med en høy grad av lokale innhold. Vi ser frem til å jobbe med våre partnere på denne svært viktige feltutviklingen, kommenterer konsernsjef Simen Lieungh i Aker Solutions.

Aker Solutions er gjennom Aker Engineering & Technology deltager i joint ventureselskapet K-WAC med 30 prosent. De to andre partnerne WorleyParsons og CB&I eier henholdsvis 45 prosent og 25 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere