NA24.no

Ny kidnapping i Gaza

Sist oppdatert:
En italiener ble kidnappet på Gazastripen søndag formiddag.

Kort tid etter at Kate Burton (25) og hennes foreldre ble løslatt av kidnappere i Gaza, skal nok en utlending være tatt som gissel på Gazastripen, melder nyhetsbyrået AP.

Italiener tatt
Ifølge vitner er det en italiener som har blitt kidnappet, men offisielle kilder skal to mennesker være kidnappet. Det uttalte Sufian Abu Zavdeh i den palestinske regjeringen Israels Radio.

Bevæpnede menn i to biler stoppet en minibuss som kjørte på en gruppe utlendinger. De tvang en av dem ut og inn en bil som forsvant på vei til et ukjent sted, ifølge andre passasjerer i minibussen.

Foreløpig er det ingen som har tatt på seg ansvaret for kidnappingen.

Ny gruppe
Kate Burton og hennes foreldre ble kidnappet av en ny gruppe som kaller seg Jerusalem-grenen av Mujahedeenbrigadene for få dager siden. De ble sluppet fri lørdag.

Den siste tiden har Gaza-stripen vært preget av stadig uro. De fleste forbinder dette med intern uro i Fatah-partiet som sitter med makten for øyeblikket. Striden står mellom de veletablerte og den yngre garden i partiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere