NA24.no

Ny kjendis-sjef i VG

Sist oppdatert:
Svein Arne Haavik er ansatt som ny sjef for VGs rampelysavdeling.

- Jeg har stått i stillingen siden nyttår, men overtar formelt jobben som sjef for Rampelys i dag, sier Svein Arne Haavik til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda – Norges største medienettsted

Haavik var tidligere nyhetssjef i VG, men fordi Espen Olsen Langfelt ble ansatt som redaksjonssjef, overtok Haavik rampelysstolen.

- Har du noen programerklæring?

- Det er å utvikle oss ytterligere journalistisk. Vi har ekstremt mye spisskompetanse på fagområder. Hvis jeg kan tilføre nyhetsjournalistikk, som er min spisskompetanse, kan vi bli en enda klarere nyhetsleder innenfor kultur og underholdning, sier Haavik.

- Betyr det mer kjendiser?

- Nja. Ja og nei. Det jeg kan si er at vi ønsker å fokusere på mer substansnyheter om kjente personer, og ikke på kjendiser, der er det en stor forskjell, mener Haavik, som er sønn av kjendisjournalistikkens «grand old man», mangeårig Se og Hør-redaktør Knut Haavik.

- Hva er forskjellen?

- At vi prøver å finne historiene om de kjente personer som faktisk betyr mye. Vi skal ikke skape historier, men komme fram til de tunge og gode historiene. Det tror jeg vel er fokus nummer en. Det er det ganske mange områder å fokusere på. Du har kjente mennesker innen film og spesielt musikkbransjen og i teaterbransjen. Dette er kjente personer som leverer høykvalitet som også har substansielle historier å komme med, forklarer Haavik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere