NA24.no

Jens-Peter Saul er ny konsernsjef i Rambøll.
Jens-Peter Saul er ny konsernsjef i Rambøll. Foto: Rambøll

Ny konsernsjef i Rambøll

Ingeniøren Jens-Peter Saul tar over stolen.

Jens-Peter Saul overtar ledelsen av Rambøll når nåværende konsernsjef Flemming Bligaard Pedersen (63), gir stafettpinnen fra seg ved virksomhetens generalforsamling i mars 2012. Lederskiftet har vært planlagt i lang tid og Rambøll Gruppens styre er nå glad for å presentere den beste kandiaten i rollen som Bligaard Pedersens etterfølger.

Utvikle videre
- Med Jens-Peter Saul i spissen får Rambøll rett mann i arbeidet med å utvikle virksomheten videre, uttaler styreleder i Rambøll Gruppen, Peter Højland i en melding.

Jens-Peter Saul kommer fra Tyskland og er utdannet ingeniør fra universitetet i Hannover. Han har gjort karriere i Siemens siden 1996, sist som CEO for Siemens Wind Power og tidligere blant annet som direktør for Siemens Energy i Storbritannia og regionene Nord- og Vest-Europa.

Globale ambisjoner
Rambøll har vært gjennom en imponerende utvikling under Flemming Bligaard Pedersens ledelse og har fra å være en dansk virksomhet med cirka 800 medarbeidere vokst til nesten 10 000 medarbeidere i mer enn 20 land. Og ambisjonene er fortsatt høye:

- Vi skal sikre at virksomheten får utnyttet sin størrelse, flerfaglighet og kapasitet slik at Rambøll på sikt blir en global aktør, sier styrelederen. Den videre utviklingen av Rambøll i dagens utfordrende markedssituasjon, stiller høye krav til den nye toppsjefen. Jens-Peter Saul har både global forståelse og erfaring fra å lede en internasjonal virksomhet. Jeg er overbevist om at han har den riktige kombinasjon av visjoner, erfaring og forståelse for Rambølls ekspertise og verdier til å kunne innfri virksomhetens strategiske mål, sier Højland i meldingen.

Jens-Peter Saul starter i Rambøll tidlig i 2012.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere