NA24.no

Ny krisemelding etter børskollaps

Sist oppdatert:
I går kollapset RXT-aksjen. I dag kom det en ny melding.

Det børsnoterte selskapet Reservoir Exploration Technology (RXT) la torsdag morgen frem resultatet for fjerde kvartal.

NA24 - din næringslivsavis

Onsdag meldte selskapet om at dette resultatet ble dårlig, og dårlig ble det. Driftsinntektene endte på 29,6 millioner dollar, mot 36 millioner dollar samme kvartal året før.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Verre ser det ut når man kommer til resultatet. Driftsunderskuddet er på hele 41,1 millioner dollar for perioden oktober til desember, og RXT har dermed snudd et overskudd til å bli et formidabelt underskudd ettersom selskapet hadde et driftsresultat på 5,7 millioner dollar i fjerde kvartal 2007.

DISKUTÈR HER:Hva tror du skjer på Oslo Børs?

Resultatet etter skatt ble på 68,5 millioner dollar, mot et underskudd på 1,5 millioner dollar i samme periode året før. For hele året endte underskuddet på 85,2 millioner dollar, mot et underskudd på 17 millioner dollar i 2007.

Selskapet har meldt om et prekært kapitalbehov, noe man skjønner når man ser at selskapet hadde 7,1 millioner i kontanter ved utgangen av 2008.

Selskapet er også i dialog med obligasjonseierne i et lån fra 2007. En av lånebetingelsene i dette lånet er at egenkapitalandelen skal være over 40 prosent, noe den ikke er nå.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere