*Nettavisen* Økonomi.

Ny ledelse i Arbeiderpartiet

Trond Giske, Kjersti Stenseng og Hadia Tajik blir Arbeiderpartiets nestledere dersom valgkomiteen får viljen sin.

Trond Giske, Kjersti Stenseng og Hadia Tajik blir Arbeiderpartiets nestledere dersom valgkomiteen får viljen sin. Foto: Heidi Schei Lilleås

Hadia Tajik og Trond Giske blir Arbeiderpartiets nestledere dersom valgkomiteen får viljen sin.

02.03.15 20:19

FOLKETS HUS (Nettavisen/NTB): Kjersti Stenseng er foreslått som ny partisekretær. Det ble klart da komitéleder Martin Kolberg la frem sin innstilling mandag klokken 14.

– Etter valgkomiteens beste vurdering speiler innstillingen de hovedstrømmer og meninger som vår organisasjon har gitt uttrykk for. Innstillingen er resultat av en bred demokratisk prosess, sier Kolberg i en pressemelding.

Nettavisen stilte Kolberg følgende spørsmål:

- Du sier Christensen og Tajik har mye til felles. Hvorfor er Tajik foretrukket?

- Det er ingen tvil om at hun har størst støtte i partiet. Så spiller hennes innvandringsbakgrunn inn - sosialt, politisk og med tanke på vår profil, sier Kolberg til Nettavisen.

- Kolberg ringte meg søndag

Tajik sier til Nettavisen at hun fikk en telefon fra Kolberg.

- Han ringte i går og sa at valkomiteen hadde innstilt på meg. Jeg ble glad for tilliten, men nå er det opp til landsmøtet å avgjøre, sier Tajik til Nettavisen.

Fakta

Hadia Tajik

Landsmøte i april

Arbeiderpartiet samles til landsmøte i Oslo fra 16. til 19. april. Da vil det bli klart om valgkomiteens innstilling får flertall.

Tajik og Giske foreslås som nestledere og partileder Jonas Gahr Støres nærmeste. Det skilles ikke mellom første og andre nestleder.

Når dagens partisekretær Raymond Johansen og nestleder Helga Pedersen takker av under landsmøtet i april, vil hele Ap-ledelsen være skiftet ut på under ett år. Jonas Gahr Støre ble valgt til ny leder i Arbeiderpartiet i juni i fjor.

- Klar hvis partiet vil ha meg

Hadia Tajik skriver på Facebook siden sin at hun ikke tar tillit som en selvfølge og takker valgkomiteen for å ha innstilt henne som nestleder i partiet.

Videre skriver hun at hun er klar for rollen som nestleder dersom partiet vil ha henne.

HTML EMBED
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));


To nestledere

Sentralstyret gikk i januar i år inn for å endre vedtektene slik at partiet kan ha to nestledere. Dette ble blant annet gjort av hensyn til kjønnsbalansen og for å gi plass til «den evige kronprinsen» Trond Giske som nestleder.

Fakta

Trond Giske

Hadia Tajik gikk seirende ut av kampen om å bli innstilt som nestleder. Utfordrerne, Anniken Huitfeldt og Jette Christensen, får begge plass i sentralstyret. Christensen foreslås valgt inn for første gang, mens Huitfeldt allerede har plass.

31 år gamle Hadia Tajik kommer fra Rogaland, men er innvalgt på Stortinget fra Oslo. Tajik er jurist, leder justiskomiteen på Stortinget og har erfaring som politisk rådgiver i flere departementer.

Fakta

Kjersti Stenseng

Partisekretær

Ny partisekretær blir Kjersti Stenseng (40) fra Nord-Fron i Oppland. Hun har sittet i Aps sentralstyre siden 2011 og var inntil i fjor fylkesleder i Oppland. Stenseng har erfaring som statssekretær og politisk rådgiver i Kulturdepartementet.

Mange i partiet ble imponert av hennes håndtering som fylkesleder av overgrepssaken mot tidligere Ap-ordfører Rune Øygard i Vågå, og dette skal ha spilt positivt inn for kandidaturet som ny partisekretær.

Lik Nettavisen og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.