*Nettavisen* Økonomi.

Ny milliardsmell for oljefondet

Foto: Håkon Høgetveit (NA24)

Oljefondet fortsetter å tape penger, viser kvartalsrapporten fremlagt onsdag.

20.05.09 11:38

NORGES BANK (NA24): Oljefondet krympet med 199 milliarder kroner fra nyttårsaften til 31. mars, viser kvartalsrapporten for fondet, som ble lagt frem onsdag. Det tilsvarer et tap på over to milliarder kroner daglig i denne perioden.

Justert for valuta tapte oljefondet 66 milliarder kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Det er kronesvingningene som står for størsteparten av tapet, og justert for dette var tapet på 66 milliarder kroner. Avkastningen i løpet av kvartalet var på -4,8 prosent, og den relative avkastningen mot referanseporteføljen var -0,35 prosentpoeng.

Tjener på aksjer
Det er aksjeporteføljen som har dratt opp resultatet, viser presentasjonen, mens renteporteføljen hadde en mindreavkastning på 0,9 prosentpoeng.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Oljefondet var på 2.076 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet, mens fondet var på 2.275 milliarder ved utgangen av 2008.

- Under Stortingshøringen sent i april opplyste vi at utviklingen for fondet da var flat, både med hensyn til relativ og absolutt avkastning. Den positive markedsutviklingen fra mars har fortsatt gjennom andre kvartal, sier Yngve Slyngstad, direktør for Norges Bank Investment Management.

Aksjeandelen til fondet var på 52,6 prosent ved utgangen av kvartalet, en økning på tre prosentpoeng fra nyttår.

Bra april
Fra mars til april økte fondet med 120 milliarder kroner til 2.196 milliarder kroner.

Norges Bank vil ikke ut med hvor mye som er avkastning på fondets forvaltning og hvor mye av oppgangen som er ren tilførsel fra statens oljeinntekter i april. Det er likevel mye som tyder på at Oljefondet har kastet bra av seg den siste måneden.

Les også: Oljefondets comeback

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.