NA24.no

Ny milliardsmell for SAS

Sist oppdatert:
SAS sliter fortsatt med røde regnskapstall, selv med flere passasjerer om bord. Aksjekursen stuper.

Se innslag på web-tv (gratis)

SAS-konsernet fløy med et underskudd på rundt 100 millioner kroner mer i årets første kvartal enn i samme periode i fjor.

De røde tallene kommer til tross for at antallet passasjerer økte med drøye 12 prosent til 8,5 millioner. Kabinfaktoren for flyselskapet ligger på 66,6 prosent.

NA24 - din nye næringslivsavis

Bedret omsetning
Resultat etter finans gikk fra minus 1.290 millioner i første kvartal 2005 til minus 1.387 millioner svenske kroner i år.

I første kvartal gikk omsetningen opp til 14,5 milliarder svenske kroner, sammenlignet med 13 milliarder svenske kroner i fjor . Det er en økning på drøye elleve prosent fra førstekvartal i 2005. Justert for valutaforskjeller økte omsetningen med drøye seks prosent.

Resultatet pr aksje ble i første kvartal - 6,29 svenske kroner sammenlignet med - 5,86 svenske kroner i samme periode i fjor.

Følg aksjekursen her

Pilotkonflikt
Resultatet før skatt og avskrivninger forbedret seg med 175 millioner svenske kroner til minus 813 millioner svenske kroner.

Første kvartal var sterkt påvirket av pilotkonflikten i januar, med 250 millioner svenske kroner.

Markedet reagerer på resultat ved å sende SAS-kursen ned om lag fem prosent.

Oljeprisen smerter SAS
SAS-sjefen Jörgen Lindegaard sier ekstra utgiftene i første kvartal beløper seg til 500 millioner svenske kroner for økte oljeopriser. Lindegaard mener SAS har fått en kompensasjon for 200-300 millioner gjennom kundene, og at målet er å få dekket alt inn i neste kvartal melder det svenske nyhetsbyrået Direkt.

- Vår politikk er å kompensere gjennom stigende listepriser og et variert tilbud. Altså et tilbud av billige billetter som innebærer at vi får en kompensasjon gjennom en høyere gjennomsnittspris i takt med at oljeprisen stiger, sier Jörgen Lindegaard

NA24 er til stede når SAS-ledelsen holder pressekonferanse klokken 12.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere