NA24.no

Ny nedtur i USA

Mye av oppgangen fra onsdag fordunstet på en laber børstorsdag i USA.

Onsdagens handel i USA fikk en vitamininnsprøytning av meget sterke kvartalstall fra meglerhuset Morgan Stanley og logistikkselskapet FedEx. Torsdag var det lite som kunne løfte stemningene, og markedet begynte igjen å surmule over utsiktene til høyere renter.

Neste uke er det igjen rentemøte i den amerikanske sentralbanken. De aller fleste regner med at banken igjen vil heve styringsrenten, fra 5,00 til 5,25 prosent. Banken har til nå hevet renten i 16 rentemøter på rad fra en bunn på 1,00 prosent forsommeren 2004.

Markedsrentene steg torsdag, noe som normalt er negativt for aksjemarkedet. Renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner steg fra 5,16 til 5,20 prosent. I løpet av dagen var renten for første gang siden mai 2002 over 5,20 prosent.

Interiørkjeden Bed, Bath & Beyond falt 6 prosent etter at analytikere uttrykte skuffelse over selskapets guiding for resten av året.

Oljeprisen steg nesten en dollar torsdag, til 70,10 dollar for et fat nordsjøolje for levering i august. Dette gjorde at olje- og oljeserviceaksjene gikk mot strømmen og i snitt klarte en marginal oppgang torsdag.

Etter børs kommer softwareselskapet Oracle med sine kvartalstall. Selskapet ga forrige uke en foreløpig indikasjon som var klart bedre enn tidligere varslet.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones -0,54% til 11,019,11

Nasdaq -0,85% til 2,122,98

S&P 500 -0,53% til 1,245,60

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere