Gå til sidens hovedinnhold

Ny nedtur på børsen

Oslo Børs starter dagen med et fall.

Oljeprisen har falt rundt én dollar sammenlignet med gårsdagens sluttnivå og det er med på å senke de norske aksjene.

NA24 iMarkedet – siste nytt fra finansmarkedene

Hovedindeksen faller 1,24 prosent til 269,61 poeng.

Det ble en solid nedtur for investorene i New York. Skuffende detaljomsetning skremte vekk investeringslysten og fikk aktørene til å ta gevinster. Asia fulgte opp og aksjemarkedene der viser også en klar nedgang.

Les mer: Shoppingstreik ga aksjefall og Asia faller på bekymringer

Oljemarkedet har vært sterkt de siste ukene og rallyet i aksjemarkedet som varte frem til denne uken har fått mye av æren for oppgangen for oljeprisen. Håp og tro på at den økonomiske nedturen i USA og ellers i verden er på hell har vekket optimisme i markedene, og har gitt oppgangen i finansmarkedene. Når aksjemarkedene faller peker oljeprisen dermed samme vei.

OPEC økte produksjonen i forrige måned, og kvotedisiplinen ble dermed svekket. Det har også blitt lagt merke til i oljemarkedet, som trosser et overraskende fall i både råolje- og bensinlagrene.

Les mer: Tungt fall for oljen

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i juni omsatt for 57,19 dollar per fat.

StatoilHydro blir sendt ned 1,68 prosent til 134,70 kroner, og får følge av flere andre råvaretunge selskaper. Kunstgjødselsselskapet Yara faller 1,56 prosent til 189,25 kroner. Solenergiselskapet REC senkes 1 prosent til 59,70 kroner.

Oljeserviceselskapet EMGS har lagt frem sin rapport etter første kvartal. Underskuddet vokser og viser at selskapet har behovet for å kutte kostnadene. Tidligere i uken ble det kjent at selskapet sier opp 28 og permitterer 29 ansatte. Dette for å tilpasse organisasjonen for utfordringene det svake markedet medfører.

Les mer: Elendig fra EMGS og EMGS til Canada

Aksjemarkedet svarer med å sende aksjen ned 4,04 prosent til 4,99 kroner. Selskapet melder også om en kontrakt verdt 12 millioner dollar i Canada.

Hexagon er også blant selskapene som har presentert sitt resultat etter første kvartal. En sterk utvikling for gassbeholderdivisjonen Ragasco ga solid vekst i kvartalet. Aksjen stiger 11,11 prosent til 4 kroner.

Les mer: Full gass for Hexagon

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett