Gå til sidens hovedinnhold

Ny nedtur på børsen

Stortraderen Idar Vollvik og DNO kom i fokus på en rolig dag på Oslo Børs. Tungvekterne tynget.

Oljetungvekterne la en demper på aksjemarkedet og bidro til at hovedindeksen endte ned 0,56 prosent til 384,92 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Oljeprisen har holdt seg rimelig stabil hele dagen og vaket like rundt 72 dollar fatet. Det har ikke kommet noen ny informasjon rundt konflikten ved Irans atomprogram. Iran leverte tirsdag tilsvar på en rekke krav fra en knippe vestlige land, men det har ikke kommet klart frem hvordan Iran stiller seg til kjernespørsmålet rundt anrikningen av uran.

Den tropiske stormen Debby er i ferd med å avta i styrke og markedet har fordøyd siste oppdatering knyttet til den delvis nedstengte oljefeltet i Alaska. BP har nedjustert forventet produksjonsmål fra oljefeltet til 110.000 fat olje om dagen. Det er 90.000 fat lavere enn det som ble meldt i forrige uke.

Et fat nordsjøolje med levering i oktober kostet da Oslo Børs stengte handelen 72,25 dollar ved råvarebørsen i London.

Statoil og Norsk Hydro ble de mest omsatte aksjene på børsen denne dagen og falt henholdsvis 0,85 prosent til 176 kroner og 1,16 prosent til 170 kroner.

DNO i fokus

Det var likevel to av de mindre oljeselskapene som kom i fokus denne dagen. Gårsdagens taper DNO, fikk et løft torsdag. Selskapet la frem skuffende tall for andre kvartal i går, men ble løftet av en analyseoppdatering fra meglerhuset Enskilda Securities. Det skal dessuten være godt nytt i forbindelse med selskapets operasjoner i Nord-Irak. En representant for de kurdiske selvstyremyndighetene går langt på vei i å kalle DNOs oljekontrakter gyldige og gir støttet til DNOs tidligere uttalelser i tilknytning Nord-Irak.

DNO ble løftet 3,85 prosent til 10,80 kroner.

Vollvik stakk
Altinex fikk også skikkelig fart på seg etter ekstremtrader og storaksjonær Idar Vollvik solgte en post på 150 millioner aksjer. Kursen som Vollvik fikk for aksjene var 1,13 kroner. Usikkerhet som har fulgt i kjølvannet til Vollviks eierskap ble dermed noe redusert.

Det ble ikke bekreftet hvem som var kjøperen av posten, men etter det NA24 erfarer skal kjendisinvestor Øystein Stray Spetalen har tatt deler av aksjene.

- Jeg pleier ikke kommenterer aksjehandler, sier Spetalen til NA24 iMarkedet og fortsetter:

- Det kan nok tenkes at vi har økt aksjebeholdningen i dag.

Etter å ha vært langt høyere tidligere på dagen endte Altinex med en oppgang på 0,85 prosent til 1,18 kroner.

Odfjell Invest endte opp 6,92 prosent til 13,90 kroner. Det var meglerhuset DnB NOR Markeds som det ivrigste kjøperen av aksjen og sto bak 95 prosent av nettokjøpene.

Tandberg steg 4,29 prosent til 60,75 kroner. SuperOffice fulgte etter med en oppgang på 4,29 prosent til 29,20 kroner.

SkuffendeSevan Marine skuffet markedet med sine tall for andre kvartal. Resultatet ble reddet av en svekkelse i dollarkursen, men det er verre at selskapets flytende produksjonsenhet SSP Piranema løper på en budsjettsprekk. Høyere kostnader fører til at prosjektet er blitt 45 millioner dollar dyrere enn først antatt. Aksjekursen falt 8,18 prosent til 34,80 kroner.

Dolphin Interconnect Solutiona endte ned 5,80 prosent til 13 kroner. Steen & Strøm falt 5,08 prosent til 280 kroner. To av den siste ukens kursvinnere CanArgo og TTS fikk nok en tung dag. Aksjene endte ned 4,43 prosent til 8,41 kroner og 4,17 prosent til 46 kroner.

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus