NA24.no

Ny nedtur på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs falt til under 500 poeng for første gang på åtte uker.

Oljeprisen fikk en skikkelig knekk og havnet under 130 dollar fatet da handelen på Oslo Børs var i ferd med å avsluttes. Det bidro til å gjøre en allerede svak børsdag svakere.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag endte hovedindeksen ned 2,06 prosent til 491,37 poeng og ble tredje dag på rad med negativt fortegn. På de tre dagene har børsen falt over seks prosent.

Volumet lå på 12,8 milliarder kroner, noe som fortsatt er lavere enn snittet de siste ukene, men godt over nivået mandag. Blant meglerhusene var det en god blanding av norske og utenlandske som figurerte høyest på selgersiden, mens de ivrigste kjøperne var SEB Enskilda, Morgan Stanley og Goldman Sachs.

Bratt oljefall
Da Oslo Børs stengte hadde julikontraktene på nordsjøolje falt 1,88 prosent til 129,88 dollar fatet. Tidligere var de samme kontraktene godt i pluss.

- Oljen har gått gjennom taket og antageligvis over der den burde være, sier Sal Masionis ved Brant Securities til Reuters.

Han er fornøyd med at det en pause i oljeprisoppgangen. Ikke alle tror det vil bli en lang pause.

Et av Norges største meglerhus tror oljeprisen skal stiger over dagens nivåer. DnB Nor Markets har jekket opp oljeprisanslaget sitt. I påske hadde de et langsiktig mål på 130 dollar fatet, men nå tror de på enda høyere priser. I de nye anslagene venter de at oljeprisen vil stige til 165 dollar fatet i 2012, mens anslaget for inneværende år jekket opp til 140 dollar for andre halvår. Meglerhuset venter at dette vil vare frem til 2010 da de ser prisen øke til 150 dollar.

Tungvekterne drar ned
De har oppjustert kursmålet i StatoilHydro til 300 kroner. Markedet var ikke enig i den tolkningen tirsdag og sende StatoilHydro-aksjen ned 3,49 prosent til 196,10 kroner.

Kunstgjødselsselskapet Yara var en annen av gigantene som også ble sendt ned. Meglerhuset Lehman Brothers reduserer anbefalingen fra overvekt til likevekt. Lehman Brothers mener nedsiderisikoen har økt den senere tiden i takt med kornlagrene. Meglerhuset huset beholder kursmålet på 400 kroner per aksje. Yara-aksjen falt 3,96 prosent til 376 kroner.

Solenergiselskapet ble sendt ned 3,89 prosent til 160,50 kroner, mens Norsk Hydro og Orkla falt henholdsvis 3,11 prosent til 80,90 kroner og 3,34 prosent til 72,30 kroner.

For fjerde dag på rad ble det nedtur for Funcom-aksjen. Spillet «Age of Conan» er nå lansert og de første signalene rundt salgsutviklingen begynner å komme. Mandag ble det klart at 400.000 spillere har registrert sine kjøp hos Funcom. Tirsdag falt aksjen 9,74 prosent til 44,50 kroner, og på de fire siste dagene har aksjen falt 19,8 prosent fra toppnoteringen på 55,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere