NA24.no

Ny nedtur på Oslo Børs


NEDTUR: Til tross for en stigende oljepris endte hovedindeksen på Oslo Børs ned for andre dag på rad.
NEDTUR: Til tross for en stigende oljepris endte hovedindeksen på Oslo Børs ned for andre dag på rad. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Til tross for en stigende oljepris endte hovedindeksen på Oslo Børs ned for andre dag på rad. Ved børsslutt lå indeksen på 839,04 poeng, ned med 0,14 prosent.

At oljeprisen nå ligger på sitt høyeste nivå siden høsten 2014 hjalp ikke hovedindeksen på en tung dag.

Statoil var mest omsatt og gikk opp med 0,7 prosent. Blant de øvrige tungvekterne gikk Yara International og Norsk Hydro begge opp med 0,2 prosent. DNB lå på stedet hvil, mens Telenor falt med 0,4 prosent.

Blant de øvrige selskapene på hovedindeksen noterte Thin Film Electronics seg for en oppgang på 7,7 prosent og Next Biometrics for 8,5 prosent. Norwegian steg med 3 prosent.

Golden Ocean Group gikk ned med 4,1 prosent, Funcom med 3,3 og Hexagon Composites med 3,2 prosent.

FTSE 100 i London var den eneste indeksen blant de største i Europa som gikk fram torsdag, med 0,1 prosent. CAC 40 i Paris sank med 0,3 prosent og DAX 30 i Frankfurt med 0,9 prosent.

Oljeprisen gikk kraftig opp i løpet av ettermiddagen, for så å falle og ta seg litt inn igjen rett før børsslutt. Et fat nordsjøolje ble omsatt for 69,9 dollar, opp med 1 prosent, mens et fat amerikansk lettolje gikk opp med 0,9 prosent til 64,5 dollar.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere