Gå til sidens hovedinnhold

Ny norgesrekord i kortbruk

Bankterminalene koker og nordmenn drar betalingskort som aldri før.

Ut fra kortbruken til nå, så ser det ut til å bli en av de største handelsdagene før jul, og blant de dagene med mest kortbruk noensinne.

Det viser opplysninger som Nettavisen har hentet inn fra Nets, selskapet som behandler mesteparten av alle korttransaksjoner i Norge.

Nesten 4 millioner kortkjøp

De siste timene har det vært utført rundt 200 kortkjøp i sekundet, og klokken 14.00 var det utført 3,9 millioner kortkjøp.

Les også: I kø for Black Friday-kupp

Så langt i dag er kortene benyttet rundt 200.000 ganger mer enn på Black Friday i 2016. Den dagen ble det utført nesten 8,1 millioner kortkjøp. Og kortene ble brukt til å handle for mer enn 3,3 milliarder kroner

– De dagene med mest kortbruk pleier å være de siste dagene før julaften. Forrige rekord ble 22. desember i 2016 med mer enn 8,1 millioner kortkjøp og en kortomsetning på nesten 3,6 milliarder kroner, sier pressesjef Stein Arne Tjore i Nets til Nettavisen.

Slår 16. mai

Til nå i år er 16. mai den største kortdagen med over 7,5 millioner kortkjøp og en kortomsetning på rundt 2,7 milliarder kroner.

– En ordinær fredag i november er det gjerne mellom 6,3 til 6,8 mil kortkjøp og omsetningen med betalingskortene er gjerne på 2,2 til 2,5 milliarder kroner, sier han.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Les også: Rolig Black Friday-åpning i Vestby

Kommentarer til denne saken