*Nettavisen* Økonomi.

Ny norsk mp3-spiller

Det norske firmaet Asono lanserer nå en ny mp3- og videospiller som skal passe perfekt i lomma.

For to år siden lanserte det lille norske selskapet den første helnorske mp3-spilleren, som fikk noe blandede kritikker med sitt svært særegne design.

Har satset på volum-markedet
Siden den gang har ikke selskapet satset så mye på helt egenutviklede produkter, men vært med på utviklingsprosessen sammen med koreanske selskaper. Resultatet har blitt en lang rekke billige mp3-spillere.

Nå lanserer Asono multimediaspilleren M1, som åpenbart har hentet mye inspirasjon fra Apples iPod, selv om forskjellene også er påfallende.

- Vårt asia-kontor har vært med på utviklingsprosessen som parter og har tilpasset designet og programvaren for det europeiske markedet, så vi ser i grunn på spilleren som vår egen, sier Lars Elstad i Asono til TV 2 Nettavisen.

Vekt: 30 gram
M1 veier bare 30 gram, og er 40 x 87 x 7,4 millimeter stor. Til å lagre multimediafilene benytter spilleren flashminne på 1-4 gigabyte, i likhet med iPod Nano.

Skjermen er på 1,5 tommer og er OLED-basert. Batteriet skal holde til 15 timer med musikk og rundt 3,5 timer med video. Av videoformater støtter spilleren AVI, DivX, WMV og ASF, men programvaren som overfører videoen vil konvertere om filene slik at de tar mindre plass og passer bedre på skjermen.

Umiddelbart tilgjengelig
I motsetning til en del andre produsenter, gjør Asono produktet umiddelbart tilgjengelig. Prisen er rundt 1.100 kroner for utgaven med 1 gigabyte minne, mens du må legge på tre hundre kroner for å doble minnekapasiteten.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.