NA24.no

Ny Norwegian-avgift: Innfører priority boarding


PRIORITY BOARDING: Norwegian har innført et nytt tilbud til sine reisende ved fire norske flyplasser. For fem euro kan man betale for å få komme først om bord i flyet. 
PRIORITY BOARDING: Norwegian har innført et nytt tilbud til sine reisende ved fire norske flyplasser. For fem euro kan man betale for å få komme først om bord i flyet.  Foto: Norwegian.com
Sist oppdatert:
Norwegian skal ta betalt for å la folk gå først om bord.

Betaler du rundt en femtilapp ekstra kan du få gå inn i flyet som en av de første.

Flyselskapet Norwegian har innført den nye avgiften ved flyplassene i Molde, Haugesund, Kristiansand og Ålesund, skriver flysmart24.no.

Hvis det her viser seg å være marked for en slik avgift, sier Norwegian at den kan bli utvidet til å gjelde hele rutenettet deres.

Les også: «Norwegian-svindelforsøk» var skrivefeil

Fra før kan Norwegian-passasjerer betale ekstra for å velge sete på forhånd, for bagasje og gebyr for bruk av kredittkort eller ved endring av billetten.

Les også: Flyselskapene tjener godt på sløve nordmenn

Den nye ordningen, som kalles priority boarding, koster fem euro, altså i underkant av 50 kroner, per passasjer. 

- Nå skal vi teste det ut på utvalgte flyplasser, og hvis det er vellykket vil vi se en gradvis utrulling, sier kommunikasjonssjef i Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen til flysmart24.no.

Les også: – Dette er svindel satt i system

Flyselskapet Ryanair har i flere år tilbudt priority boradring mot en avgift til sine reisende.

Danske Check-in.dk skriver den nye betalingsordningen kommer som en følge av Norwegian har behov for å forbedre inntjeningen, etter at de for kort tid siden varslet et underskudd på 2,6 milliarder, skriver flysmart24.no.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere