NA24.no

Ny oppgang etter oktoberfest på Wall Street


Etter solid oppgang i oktober, den beste børsmåneden siden 2011, stiger aksjene videre på Wall Street mandag.
Etter solid oppgang i oktober, den beste børsmåneden siden 2011, stiger aksjene videre på Wall Street mandag. Foto: Mark Lennihan (Ap / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Veksten i Kina er fortsatt en stor bekymring.

Etter solid oppgang i oktober, den beste børsmåneden siden 2011, pekte pilene mot en roligere start på første handelsdag i november på Wall Street.

I åpningshandelen mandag er Dow Jones-indeksen opp 0,30 prosent, S&P 500 stiger 0,31 prosent og Nasdaq er opp 0,25 prosent.

- En stor bekymring
På makrosiden er det sluppet nye tall fra Kina i helgen, som indikerer fortsatt svakhet i industrien og svakere vekst i tjenestesektoren.

Innkjøpssjefsindeksen for industrien, hvor 50 markere skillet mellom vekst og kontraksjon, var uendret på 49,8 i oktober, mens tilsvarende indeks for tjenestesektoren avtok til 53,1 fra 53,4 måneden før.

I eurosonen revideres imidlertid innkjøpssjefsindeksen for industrien opp til 52,3 fra 52.

- Veksten i Kina er fortsatt en stor bekymring, men europeiske data har snudd, sier investeringsdirektør Daniel Weston i Aimed Capital til Bloomberg.

Etter børsåpning var det duket for innkjøpssjefsindeksen fra ISM over industrien i USA. Indeksen var ventet å holde seg på det kritiske 50-nivået. Fasiten viser en måling på 50,1, på linje med forventningene.

Resultatskred
På selskapssiden skal mer enn 100 av S&P 500-selskapene levere kvartalsresultater denne uken.

Av de som har levert hittil har rundt 75 prosent slått resultatforventningene, viser tall innsamlet av Bloomberg. Riktignok har det ikke vært ventet noen sprek resultatsesong, med et estimert resultatfall blant analytikerne på 3,9 prosent.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere