NA24.no

Ny oppgang på børsen

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Stiger til det høyeste på over én uke.

Oppløftende børsutvikling i Asia sørger for at oppturen fortsetter i det norske aksjemarkedet.

NA24 - din næringslivsavis

Tirsdag morgen blir hovedindeksen sendt opp 0,39 prosent til 306,87 poeng, og ligger nå på det høyeste nivået på mer enn én uke.

Mandag holdt de amerikanske markedene stengt på grunn av helligdag. Feiringen av «Labour Day» ga en langhelg i USA, og lavere volum ved børsene i Europa. Med manglende signaler fra USA blir søkelyset rettet mot Asia der aksjene nærmer seg det høyeste nivået siden slutten av september i fjor, og satte tirsdag ny beste notering for året. En stemningsrapport fra Australia ga smitteeffekter og sammen med en oppgang i minnebrikkepriser sørget det for en klar oppgang.

Les mer: Årsbeste i Asia

I Europa har de viktigste børsene hatt en forsiktig åpning. Den tyske indeksen DAX i Frankfurt stiger 0,2 prosent, mens FTSE 100 i London og CAC 40 i Paris sendes opp 0,4 og 0,3 prosent. I Stockholm er OMXS30-indeksen opp 0,35 prosent, mens København ligger helt flatt. I Finland er OMXH25-indeksen opp 0,45 prosent.

Dollarkursen fortsetter retretten og svekker seg mot de viktigste valutaene. En bedring i risikoappetitten gjør at investorene tør satse på andre valutaer. Dollarsvekkelsen gir oppgang i råvaremarkedet. Når det gjelder oljemarkedet er fokuset nå rettet mot OPEC-møtet som starter onsdag.

Forventningene er at produksjonen vil bli holdt uendret, men det er alltid interesse rundt synet til OPEC-landene med tanke på oljepris og etterspørselsutviklingen.

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene for nordsjøolje med levering i oktober sendt opp 1,15 prosent til 67,30 dollar per fat.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

StatoilHydro blir løftet 0,77 prosent til 131,60 kroner, men det er mer fart i Norsk Hydro som blir løftet 2,60 prosent til 37,08 kroner.

For andre dag på rad svever Norwegian høyt på vinnerlisten. Aksjen er blitt trukket frem som en god investering av flere meglerhus den seneste tiden, og melder også en økning i passasjertrafikken. I tillegg øker de kabinfaktoren.

Les mer: To på rad for Norwegian

Aksjekursen blir sendt opp 8,41 prosent til 87 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere