NA24.no


Markert oppgang på Tokyos børs torsdag 01.10.15.
Markert oppgang på Tokyos børs torsdag 01.10.15. Foto: Franck Robichon (EPA)

Ny opptur for børsen i Tokyo

Sist oppdatert:
Toneangivende asiatiske børser er i pluss torsdag.

Etter oppgang på samtlige asiatiske børser onsdag, med unntak av Singapore, fortsetter fremgangen torsdag - med unntak av børsene i Kina som er stengt.

Kort tid før stenging torsdag er flere viktige børsindekser i pluss.

Størst fremgang har Tokyos Nikkei 225-indeks som endte opp 1,92%. Singapores Straits Times er opp 0,92% og Taiwans TAIEX endte i pluss med 1,40%. I Sydney endte All Ordinaries-indeksen opp 1,69%.

Børsene i Shanghai og Hongkong er stengt på grunn av ferie.

Fortsatt nedgang i kinesisk industri
Aktiviteten i Kinas industri synker fortsatt, men har bedret seg siden forrige måned. Den såkalte PMI-indeksen som viser forventningene i industrisektoren i Kina viser fortsatt nedgang i aktiviteten, men litt mindre enn i forrige måned.

PMI-tallet for september endte på 49,8, sammenlignet med 49,7 i august. Alle tall under 50 tyder på at aktiviteten i industrien går nedover. Farten i nedgangen er dermed bremset, noe som ser ut til å påvirke markedene i Asia positivt torsdag.

New York i pluss onsdag
Oppgangen i Asia følger en bra dag for Wall Street onsdag.

Dow Jones gikk opp 1,47 prosent til 16.284,7 poeng, Nasdaq økte med 2,28 prosent til 4620,16 poeng og Standard & Poor 500 styrket seg 1,91 prosent til 1920,03 poeng.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere