Ny opptur i Asia

Godt nytt fra Japan bidro til å sende de asiatiske aksjene videre opp mandag.

03.07.06 09:11

Børsene i Asia steg til det høyeste nivået på over fire uker og ble godt hjulpet av en rapport som viser at investeringene i Japan er i ferd med å ta av.

Bank of Japan la mandag frem en undersøkelse der det kommer klart frem at japanske selskap planlegger å øke investeringene i tiden fremover. Statistikken viser at investeringsviljen er på det høyeste på lang tid og det indikerer at investeringstakten ikke har vært høyere på 16 år.

Aksjemarkedene reagerte positivt på denne rapporten. I tillegg ble det lagt frem en rapport som viser at de japanske selskapenes tillit økte til 21 i andre kvartal fra 20 i første kvartal.

Økte investeringer vil bidra til å stoppe syv års deflasjon I verdens nest største økonomi og øker sjansene for at den japanske sentralbanken vil heve renten for første gang siden mars 2001.

Den brede Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific-indeksen var mandag morgen opp 0,4 prosent til 127,41 poeng. Det var spesielt energisektoren med PetroChina som sto for den største oppgangen. Oljeprisen har i løpet av helgen passert 74 dollar.

I Japan ble Nikkei 225-indeksen løftet 0,49 prosent til 15.580,56 poeng etter den oppløftende rapporten fra Bank of Japan. Den mer brede Topix-indeksen steg 0,6 prosent.

I Kina steg Shanghai Composite-indeks 0,9 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag