NA24.no

Ny opptur på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Aksjene stiger for tredje dag på rad.

Oppturen fortsetter på Oslo Børs. For tredje dag på rad klatrer børsen opp og påskeferien ser ut til ha gjort godt for investorene.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag morgen stiger hovedindeksen 1,08 prosent til 404,58 poeng.

Lave oljelagre i USA hjelper oljeprisen oppover. Frontkontrakten på nordsjøolje omsettes for 104,11 dollar per fat ved råvarebørsen i London. Nye angrep i Irak skaper bekymringer for at oljeleveransene kan bli rammet. En oljeledning skal være

StatoilHydro stiger 0,60 prosent til 151,90 kroner.

Gir opp riggkamp
John Fredriksens Seadrill gir opp posisjonen som minoritetsaksjonær i Odfjell Invest og har slått til på tilbudet på 20 kroner per aksje. Totalt selger SeaDrill 13.948.000 aksjer noe som tilsvarer 10,01 prosent av selskapet. Odfjell-familien eier dermed 97,33 prosent av Odfjell Invest.

Selv om Seadrill opprinnelig var misfornøyd med budet fra Odfjell Capital, har den svake dollaren og den sterke kronen gjort budet mer attraktivt. Samtidig ønsker ikke Fredriksens riggselskap å sitte som minoritetsaksjonær og har bedre investeringsalternativer. Salget av aksjene gir Seadrill en gevinst på 6 millioner dollar som selskapet tar i første kvartal.

Odfjell Invest-kursen stiger 1,52 prosent til 20,10 kroner, mens Seadrill-aksjen løftes 2,30 prosent til 133,50 kroner.

Solceller lyser
Solenergiselskapet REC stiger 3,80 prosent til 136,75 kroner etter at det tyske solcellekonsernet Q-Cells jekker opp omsetningsfor inneværende og neste år. For 2008 ser Q-Cells en omsetning på 1.275 millioner euro basert på en produksjon på 570 megawatt. Forrige prognose lød på 540 megawatt og 1,2 milliarder euro. Selskapet holder guidingen for driftsmarginen uendret på 20 prosent. Når det gjelder 2009 så spår Q-Cells nå en omsetning på 2 milliarder euro, opp fra forrige prognose på 1,7 milliarder. Q-Cells er blant de største aksjonærne i REC.

Oljeselskapet Trefoil stiger 11,50 prosent til 22,30 kroner og topper vinnerlisten for andre dag på rad. Onsdag steg aksjen etter at Pareto Securities meldte at de var i markedet for å kjøpe en større aksjepost til en av kundene. En rekke aksjonærer i Trefoil ble kontaktet av Pareto i forbindelse med den betingede kjøpsordren og ga forhåndsaksepter. Meglerhuset klarte ikke oppfylle betingelse bak ordren og dermed ble oppkjøpsforsøket mislykket. Kunden som ikke er navngitt var villig til å legge inn et tilbud på de resterende aksjene i selskapet hvis vilkårene ble oppfylt.

Det lille oljeselskapet Transeuro Energy blir løftet 10 prosent til 0,66 kroner. Oppturen fortsetter også for Funcom som stiger 9,45 prosent til 30,10 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere