*Nettavisen* Økonomi.

Ny overnattingsrekord i juli

REKORDTALL I ANTALL OVERNATTINGER: Gjestene strømmet til norske overnattingssteder i juli. NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold jubler. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

Juli måned var en knallmåned for norske hoteller. Antall overnattinger passerte 3,1 millioner, noe som er 8 prosent bedre enn samme måned i fjor og ny rekord for juli måned.

09.09.16 14:35

Juli er den store feriemåneden for norske hoteller, både blant ferierende nordmenn og utlendinger. Utenlandske turister sto for 1,2 millioner av juli-overnattingene, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Hele 74 prosent av overnattingene i juli var knyttet til ferie- og fritid.

Les også: Rekordsommer for turistnæringen

Og reiselivsbransjen har grunn til å være fornøyd på flere områder. Også antall overnattinger på campingplasser og hyttegrender gikk opp, men henholdsvis 13 og 10 prosent.

Les også: Kineserne strømmer til norske hoteller
Les også: - Ikke alle har den samme holdningen til norsk natur som vi nordmenn har

På Svalbard registrerte man 18.000 overnattinger i juli, det er 14 prosent mer sammenlignet med samme måned i fjor.

Norge er mest populært hos tyskerne, som alene står for 448.931 overnattinger på norske hoteller, campingplasser, hytter og vandrerhjem. Deretter følger Sverige, Nederland, Danmark, USA, Storbritannia, Frankrike og Kina.

– Fantastisk gledelig. Den kanskje viktigste effekten av turistveksten er at det bidrar til å trygge arbeidsplasser i en tid med fallende oljeinvesteringer. I tillegg gagner ikke veksten bare reiselivsnæringen. Flere turister kommer også andre bransjer til gode, blant annet varehandelen, og bidrar til å trygge arbeidsplasser der, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold i en kommentar til tallene.

Hun peker også på at det er gledelig at ferierende nordmenn øker samtidig med den kraftige veksten i utlendinger. Antall nordmenn som overnattet på hoteller, gikk opp med 4 prosent i juli år sammenlignet med juli i fjor.

– Det bekrefter signaler fra hotellene om at også flere nordmenn velger å feriere i Norge, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag