NA24.no

(Pronova)

Ny patentkrangel i Pronova

Sist oppdatert:
- Det er blitt et attraktivt produkt - også for andre produsenter, sier selskapet.

I en børsmelding tirsdag morgen melder Pronova Biopharma at selskapet har mottatt melding om at Apotex har sendt søknad til amerikanske myndigheter (FDA) om godkjennelse til å markedsføre en generisk versjon av Pronovas Lovaza.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi har nå 45 dager på oss til å avgjøre om dette er et brudd på våre patenter. Hvis vi kommer frem til dette, vil Pronova saksøke Apotex for brudd på patentrettighetene. Ifølge reglene i FDA vil ikke en søknad hvor det er en pågående tvist bli godkjent før 30 måneder regnet fra produktets dataekslusivitet utløper i november 2009, og en rettslig tvist vil kunne ta lang tid å avgjøre, sier Hilde Steineger, sjef for Investor Relations i Pronova, til NA24.

Dette er den tredje gangen Pronova melder om at andre selskaper har sendt søknad om godkjenning til å markedsføre Pronovas produkter.

- Litt enkelt sagt har produktet vårt nå en status som blockbuster, altså at sluttbrukersalget av produktet har passert en milliard dollar. Dermed er salget så stort at det er blitt attraktivt produkt – også for andre produsenter, sier Steineger til NA24.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere