NA24.no

Ny positiv boligoverraskelse

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Salget av nye boliger steg i mai.

Statistikk fra det amerikanske handelsdepartementet viser at salget av nye boliger steg med 3,3 prosent i april.

NA24 - din næringslivsavis

Regnet om til årlig salgstakt viser salgsutviklingen av nye boliger 526.000. Det kommer etter en nedrevidering av tilsvarende salgstakt fra mars til 509.000, et revidert fall på 11 prosent. De første salgstallene for mars viste et fall på 8,5 prosent til 526.000.

Økonomene ventet ifølge Bloomberg News at salgstakten ville ligge på 522.000 i april. Det er nå nok boliger på markedet til å dekke opp for 10,6 måneder, mot 11,1 måneder i mars. Sammenlignet med for ett år siden ligger salget av nye boliger 42 prosent lavere.

Medianprisen av nye boliger økte med 1,5 prosent til 246.100 dollar i april, en oppgang fra 242.500 dollar i april i fjor. i mars lå medianprisen på 225.500 dollar Snittprisen steg samtidig med 3 prosent til 321.000 dollar fra 311.700 dollar i fjor, mot 291.500 dollar i mars.

New/Existing Home Sales - USA
Tallene for solgte nye boliger kommer månedlige fra det amerikanske handelsdepartementet og er basert på en spørreundersøkelse.

Omtrent samtidig kommer tall for brukte boliger, hvor kilden er en spørreundersøkelse gjort av bransjeorganisasjonen National Association of Realtors . Denne er større enn den for nye boliger, og dermed ansett som noe mer pålitelig.

Disse tallene er ikke blant dem som påvirker markedet mest. For det første er det store feilmarginer og svingninger fra måned til måned. For det andre kommer tallene senere enn tall for påbegynte boliger og nye byggetillatelser for samme måned.

For brukte boliger sesongjusteres tallet og man oppgir hva salget vil tilsvare som årlig takt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere