NA24.no

Ny rapport endrer takst på bolig

Neste år innføres det nye regler som reduserer takstverdien av bad dersom det ikke er tilstrekkelig dokumentert. Hele 80 prosent svarer at de mangler nødvendig dokumentasjon
Neste år innføres det nye regler som reduserer takstverdien av bad dersom det ikke er tilstrekkelig dokumentert. Hele 80 prosent svarer at de mangler nødvendig dokumentasjon Foto: Jarl Fr. Erichsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
8 av 10 boligeiere mangler nødvending dokumentasjon.

I alt 60 prosent av landets befolkning er bekymret for at badet har skader ved boligkjøp.

Neste år innføres det nye regler som reduserer takstverdien av bad dersom det ikke er tilstrekkelig dokumentert.

Hele 80 prosent svarer at de mangler nødvendig dokumentasjon, viser en undersøkelse Norstat har gjennomført for rørlegger- og butikkjeden Bademiljø.

Den nye boligsalgsrapporten, som er vedtatt brukt av takstorganisasjonene i Norge, trer i kraft fra nyttår. Rapporten skal gi en grundigere takseringsprosess og vil ha detaljert dokumentasjon for arbeidet som er utført, blant annet på badet.

Fagsjef Olav Råken i Bademiljø viser til at takstmenn har hatt ulik praksis ved kvalitetskontroll av bad, og hevder at det derfor har vært mer eller mindre tilfeldig om alvorlige skader har blitt oppdaget.

– Det er naturlig at folk mangler dokumentasjon fordi dette ikke har påvirket verdifastsettelsen tidligere. Med de nye reglene er det viktig å kreve full dokumentasjon av bedriften som skal bygge badet. Fra nå av er det papirene, vel så mye som flisene, som vil avgjøre verdien, sier han.

Råken tror boligsalgsrapporten vil ha stor effekt på håndverkskvaliteten i norske hjem og være et viktig verktøy i kampen mot useriøse aktører. (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere