Gå til sidens hovedinnhold

Ny rekord: Coop-medlemmer får utbetalt over én milliard kroner

1,7 millioner nordmenn får i disse dager utbetalt et rekordhøyt beløp. Forbrukerøkonom oppfordrer folk til å ta pengene ut med én gang.

Nå ber folk Coop sjekke kontoen. For første gang noensinne betaler Coop over en milliard kroner i kjøpsutbytte til kundene sine. Mange kan dermed få en positiv overraskelse de neste dagene.

- I Coop er vi stolte over å være annerledes, spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge i en melding til Nettavisen.

Flere eiere

Den nye rekorden kommer som en følge av blant annet mange nye medlemmer, eller medeiere, har økt med hele 100.000 i løpet av fjoråret. Coop har nå 1,7 millioner medlemmer.

Les også

Trumf-kunder har 1,4 milliarder kroner utestående på konto

- Økningen i utbytte skyldes at vi blir flere medlemmer og at medlemmene handler mer hos Coop. Det er takket være veksten til Extra og at folk i enda større grad ser verdien av å være Coop-medlem, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop til Nettavisen.

Lav rente

Men hva skal du gjøre med pengene?

I motsetning til pengene som står på Trumf-konto, får du rente på pengene på Coop-kontoen. Men den er imidlertid ikke allverdens å skryte av. Pengene som står på Coops brukskonto gir bare stusslige 0,15 prosent.

Les også

Iceland åpner nye butikker

Forbrukerøkonom Endre jo Reite i BN Bank mener derfor folk i hovedsak bør ta ut pengene.

- Det er et paradoks at vi ofte jakter rabatter og prosenter i kjøpsutbytte, men når vi får pengene, så lar vi dem ofte bare stå der de er. De gjør liten nytte på Coop-konto, så folk bør vurdere hva annet de kan gjøre med pengene, sier Reite til Nettavisen.

Høyrente

Coop tilbyr også en høyrentekonto, men selv der er renten ned til 0,25 prosent i året når du har under 100.000 kroner på kontoen. Den kan imidlertid variere avhengig av hvilket samvirkelag du tilhører.

Les også

Fast eller flytende rente? Her er Olav Thons råd

Reite oppfordrer folk til finne ut hvor man får mest innskuddsrente.

- Utfordringen er at mange banker har minst like dårlig innskuddsrente som Coop. Men så lenge du har en økonomisk buffer, bør du uansett heller sette pengene inn i aksjer eller betale ned på gjeld. Nedbetaling av gjeld er jo risikofri sparing og gir bedre rente enn å la pengene stå på konto, sier Reite.

Lar pengene stå

Kristiansen i Coop sier at mange velger å la pengene stå på medlemkontoen.

- Renten våre er konkurransedyktige og mange bruker det som sparekonto. Det er like fornuftig som en annen sparekonto, sier han.

- Selv om renten bare er 0,25 prosent?

- Renten vil variere avhengig av hvilken samvirkelag man tilhører, og har du mer enn 100.000 kroner på konto, vil også renten være høyere, sier Kristiansen.

Kommentarer til denne saken