Nå ber folk Coop sjekke kontoen. For første gang noensinne betaler Coop over en milliard kroner i kjøpsutbytte til kundene sine. Mange kan dermed få en positiv overraskelse de neste dagene.

- I Coop er vi stolte over å være annerledes, spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge i en melding til Nettavisen.

Flere eiere

Den nye rekorden kommer som en følge av blant annet mange nye medlemmer, eller medeiere, har økt med hele 100.000 i løpet av fjoråret. Coop har nå 1,7 millioner medlemmer.

- Økningen i utbytte skyldes at vi blir flere medlemmer og at medlemmene handler mer hos Coop. Det er takket være veksten til Extra og at folk i enda større grad ser verdien av å være Coop-medlem, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop til Nettavisen.

Lav rente

Men hva skal du gjøre med pengene?

I motsetning til pengene som står på Trumf-konto, får du rente på pengene på Coop-kontoen. Men den er imidlertid ikke allverdens å skryte av. Pengene som står på Coops brukskonto gir bare stusslige 0,15 prosent.

Forbrukerøkonom Endre jo Reite i BN Bank mener derfor folk i hovedsak bør ta ut pengene.

- Det er et paradoks at vi ofte jakter rabatter og prosenter i kjøpsutbytte, men når vi får pengene, så lar vi dem ofte bare stå der de er. De gjør liten nytte på Coop-konto, så folk bør vurdere hva annet de kan gjøre med pengene, sier Reite til Nettavisen.

Høyrente

Coop tilbyr også en høyrentekonto, men selv der er renten ned til 0,25 prosent i året når du har under 100.000 kroner på kontoen. Den kan imidlertid variere avhengig av hvilket samvirkelag du tilhører.

Reite oppfordrer folk til finne ut hvor man får mest innskuddsrente.

- Utfordringen er at mange banker har minst like dårlig innskuddsrente som Coop. Men så lenge du har en økonomisk buffer, bør du uansett heller sette pengene inn i aksjer eller betale ned på gjeld. Nedbetaling av gjeld er jo risikofri sparing og gir bedre rente enn å la pengene stå på konto, sier Reite.

Lar pengene stå

Kristiansen i Coop sier at mange velger å la pengene stå på medlemkontoen.

- Renten våre er konkurransedyktige og mange bruker det som sparekonto. Det er like fornuftig som en annen sparekonto, sier han.

- Selv om renten bare er 0,25 prosent?

- Renten vil variere avhengig av hvilken samvirkelag man tilhører, og har du mer enn 100.000 kroner på konto, vil også renten være høyere, sier Kristiansen.