NA24.no

Ny rekord i kortbruk i juni

NY REKORD: I alt var det 20 dager i juni med mer enn fem millioner kortkjøp. I samme måned i fjor skjedde dette 13 dager.
NY REKORD: I alt var det 20 dager i juni med mer enn fem millioner kortkjøp. I samme måned i fjor skjedde dette 13 dager. (Thinkstock.com)
Sist oppdatert:
I juni i år ble det utført mer enn 150,1 millioner kortkjøp. Aldri før er det gjennomført så mange kortkjøp, viser tall fra BankAxept AS og Nets.

Fra juni i fjor til juni i år økte antall kortkjøp med 10,2 prosent. I juni i år handlet vi med betalingskortene for 54,9 milliarder kroner, som er en vekst på 9,2 prosent.

I alt var det 20 dager i juni med mer enn fem millioner kortkjøp. I samme måned i fjor skjedde dette 13 dager.

– Med unntak av søndagene, ble det daglig etter 11. juni utført mer enn fem millioner kortkjøp. Aldri tidligere har vi sett så mange dager etter hverandre hvor dette har vært tilfelle, sier pressesjef Stein-Arne Tjore for Nets i Norge.

I juni ble BankAxept-kortene brukt 131,8 millioner ganger, en økning på 10,4 millioner kjøp. Disse kortene sto for 44,3 milliarder kroner av handelen, som er 3,4 milliarder mer enn i fjor.

– Tallene for juni er preget av at mange fikk feriepengene inn på konto, noe som forklarer de mange dagene med høyt kortbruk, sier markedssjef Narve Hansen i BankAxept AS. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere