*Nettavisen* Økonomi.

Ny rekord i USA

Dow Jones stiger til nye høyder, mens Wall Street venter på Ben Bernankes tale.

14.02.07 16:33

Den kjente industriindeksen Dow Jones stiger 0,52 prosent til 12.720,47 poeng. Den har aldri vært høyere. Oppturen smitter over på den teknologitunge Nasdaq-indeksen som klatrer 0,44 prosent til 2.470,61 poeng. Den bredere S&P 500-indeksen stiger 0,21 prosent til 1.447,32 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Markedet har søkelyset på den amerikanske sentralbanksjefen Ben Bernankes tale til kongressen. Der kan aksjemarkedet få signaler om hvilken retning den amerikanske økonomien utvikler seg og kan også gi hint om hvordan sentralbanken forholder seg til renten.

Oppsigelser
Chrysler kan snart få nye eiere. Den tidligere amerikanske stoltheten kan forsvinne fra DaimlerChrysler konsernet etter at forsøket med å bygge et en bilgigant møter utfordringer. Totalt kan 13.000 stillinger bli kuttet og DaimlerChrysler er på jakt etter partnere til Chrysler-divisjonen.

Coca-Cola la frem et svekke resultat for fjerde kvartal, men leverer likevel bedre enn hva markedet hadde ventet. Leskedrikkprodusenten Resultatet var på 678 millioner dollar eller 29 cents i fjerde kvartal. Det er 22 prosent lavere enn hva tilfellet var i samme periode året før og skyldes en forverring på 23 cents i Coca-Cola Enterprises.

Omsetningen økte med 7 prosent til 5,93 milliarder dollar, hvor salget fra verden for 4 prosent.

Justert for engangstilfeller ville Coca-Cola levert et resultat per aksje på 52 cents. Ifølge Thomson First Call ventet analytikerne på Wall Street at selskapet skulle legge frem et resultat på 50 cents per aksje fra en omsetning på 5,78 milliarder dollar.

Lavere detaljhandel
Den amerikanske detaljhandelen var i januar uforandret. Dette var svakere enn hva økonomene hadde ventet. God omsetning ved kjøpesentrene klarte ikke motvirke den store nedgangen i omsetningen av biler og drivstoff.

Ifølge Bloomberg News var det ventet en økning på 0,3 prosent.

Ekskludert for det volatile bilsalget økte detaljomsetningen med 0,3 prosent, som var helt på linje med det som var ventet.

Tallene fra desember ble revidert til en vekst på 1,2 prosent fra opprinnelige 0,9 prosent.

De amerikanske oljemyndighetene presenterer utviklingen av oljelagrene i USA i sist uke. Lave temperaturer og kaldt vintervær i de nordlige områdene i USA har gjort at markedet venter at det vil være et betydelig trekk i oljelagrene.

Frontkontraktene på referanseoljen WTI stiger til 58,79 dollar ved råvarebørsen i New York.

HTML EMBED

Klikk her for å følge oljeprisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.