NA24.no

Ny rekord på børsen

Sist oppdatert:
Oljeselskapene drar Oslo Børs til nye toppnoteringer. DNO stiger på gode nyheter. Følg utviklingen her.

Hovedindeksen har inntatt rekordmodus, og har like før lunsj satt ny toppnotering på 383,97 poeng. En oppgang på rundt 1 prosent.

Oljeaksjene er på nytt i førersetet og topper listen over de mest omsatte aksjene ved lunsjtider. Norsk Hydro og DNO stiger henholdsvis 1,33 prosent til 876,50 kroner og 5,07 prosent til 49,70 kroner. Statoil trekker i motsatt retning og faller 0,29 prosent til 174 kroner.

Hydro og Statoil startet dagen langt sterkere, men faller noe tilbake. Hydro satte like etter åpningen en ny beste notering på 885 kroner pr. aksje.

Likevel er det DNO som stjeler oppmerksomheten til investorene etter at de melder om suksess i den første brønnboringen i det kurdiske området i Irak.

- DNO vil nå evaluere boreresultatene for å igangsette programmet for brønnen. Selskapet har videre beste at flere brønntester vil bli gjennomført. Testresultatene er viktig for å evaluere resultatene og det kommersielle potensialet i Tawke-prospektet, skriver DNO i meldingen.

Oljeprisen opp
Oljeprisen stiger etter at oljelagrene i USA var noe lavere enn ventet. Oljekontrakter ved den internasjonale råvarebørsen i London, ICE, er for tiden suspendert uten at det er kjent hvorfor.

En annen tungvekter som gjør det godt denne dagen er Orkla som stiger 5 prosent etter en analyseoppdatering. Det er meglerhuset Carnegie som oppgraderer Orkla fra neutral til outperform og har satt et kursmål med fair value på 360 kroner pr. aksje.

Markedet reagerte positivt på nyheten fra Goodtech om at de skal levere utstyr som produserer avsaltet vann til damp-produksjon ved et vannbehandlings-anlegg. Avtalen skal være verdt rundt 23,5 millioner kroner med levering i august 2007.

Aksjen er ved lunsjtider opp 7 prosent og selv om omsetningen ikke er all verden er det uvanlig er stor interesse for aksjen.

CorrOcean er opp 6,29 prosent og det er meglerhuset Christiania Securities som er største nettokjøper med rundt halvparten av alle nettokjøpene.

Opera Software kjøpes opp?
Opera Software gjør det også godt og er ved lunsjtider opp 5,76 prosent. Oppgangen kan være knyttet til spekulasjoner at programvareselskapet skal være i ferd med å inngå en storavtale med mobilselskapet Orange.

- Som vi sa på kvartalspresentasjonen, vil vi prøve å selge mest mulig og jobbe hardest mulig. Det er ingen hemmelighet at vi jobber med de store operatørene først, men vi har også gjort avtale med de mindre, sier Christian Jebsen, driftsdirektør i Opera Software til NA24.no

Gullselskapene faller tilbake ved lunsjtider etter å ha vært i sentrum for tradernes oppmerksomhet de siste dagene. Gullaksjene har dominert vinnerlistene og interessen har til tider vært enorm.

Internasjonal Gold Exploration faller 6,31 prosent etter å ha steget mer enn 50 prosent den siste uken.

Tidligere storaksjonær og forhenværende aksjemegler Sten Ihlebakke har solgt seg helt ut av gruveselskapet IGE og uttaler seg til Finansavisen at han ikke tror aksjen går i 6 kroner.

Oppgangen i aksjen har den siste tiden vært preget av spekulasjoner om at enkelte meglerhus ville komme med analyser av selskapet etter at ledelsen i IGE har vært på en frierturne til analyseavdelingene. Noen analyser har kommet om der ble det antatt kurser på rundt 6 kroner aksjen.

Et diamantprosjekt i Angola har også vært i sentral i spekulasjonene.

Crew som var gårsdagens vinner er ved lunsjtider ned 3,13 prosent. DnB NOR Markets er den nest største nettoselgeren så langt denne dagen.

- Crew meldte i går om utskillelse av virksomheten ikke relatert til gull, planer om høyere produksjon og uspesifiserte oppkjøpstilbud. Vi er positive til det første punktet men avventende til de to øvrige og opprettholder en salgsanbefaling. Det viktigste er at selskapet viser at de kan leverer på sine allerede kommuniserte målsettinger, skriver meglerhuset DnB NOR Markets i sin morgenrapport.

Helsekostselskapet Natural og IT-selskapet Software Innovation følger etter med en tilbakegang på henholdsvis 4,73 og 3,46 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere