*Nettavisen* Økonomi.

Ny rekord på Oslo Børs

Foto: (Scanpix/Montasje)

15.01.14 21:25

Oppgang for alle de mest omsatte selskapene ga Oslo Børs et løft onsdag. Hovedindeksen endte med en oppgang på 1,1 prosent til 562,95 poeng. Det er tidenes beste sluttnotering.

Som vanlig var Statoil dagens mest omsatte aksje, og aksjen la på seg 1,3 prosent.

Den største framgangen av selskapene i hovedindeksen har imidlertid REC Silicon, som fikk økt sin aksjeverdi med hele 7,3 prosent. Det er ikke kommet noen nyheter fra selskapet den siste tiden, men ifølge TDN Finans er prisene i silisiummarkedet gått opp den siste uken, skriver Hegnar.no.

Også Yara steg på Oslo Børs, tross nyheten om at selskapet er ilagt – og har akseptert – et forelegg på 295 millioner kroner for korrupsjon i Libya, India og Russland. Markedet sendte likevel aksjen opp 2 prosent.

Først nede på 14. plass ligger et selskap med nedgang – DNO International, som faller drøyt én prosent.

Oljeprisene er på vei oppover. Et fat nordsjøolje kostet onsdag ettermiddag 106,41 dollar, mens amerikansk lettolje ble omsatt for 92,69 dollar fatet.

I Europa gikk det også oppover denne onsdagen. Ved Frankfurt-børsen hadde DAX-indeksen en oppgang på drøyt to prosent, mens CAC 40 i Paris og FTSE 100 i London gikk opp henholdsvis 1,35 og 0,78 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.