NA24.no

Ny rente: 1 prosent

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Sentralbank med historisk avgjørelse.

I januar kuttet Bank of England til det laveste siden sentralbanken ble grunnlagt i 1694. Men den svake økonomiske utviklingen har nå presset frem ytterligere et rentekutt.

NA24 - din næringslivsavis

Torsdag bestemte sentralbanksjef Mervyn King og rentekomiteen å foreta et nytt kutt på 0,5 prosentpoeng. Dermed er styringsrenten i Storbritannia 1 prosent.

I markedet var kuttet forventet.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Dette skyldes blant annet en lang rekke med negative makronyheter og utsikter til lav inflasjon. Det svake pundet trekker imidlertid i den andre retningen, men sentralbanken har så langt ikke virker veldig bekymret for dette, da et svakt pund kan virke positivt på nettoeksporten og derigjennom på britisk økonomi, skriver analytiker Camilla Viland i en rapport fra Dnb Nor Markets.

Den europeiske sentralbanken møtes også i dag. Beslutningen herfra offentliggjøres klokken 13:45. Konsensus venter i dag uendret rente på 2 prosent etter at sentralbanksjef Jean -Claude Trichet har sendt signaler på forhånd som antyder at neste rentekutt kommer først i mars.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere